DECEMBER 2019

Vores regnskab for december

BONUS, GAVER OG FAMILIETID

December gik utrolig stærkt, hvilket nok bland andet skyldtes, at vi holdt ferie i slutningen af måneden sammen med vores familier – og det var vældig rart! Det sætter virkelig tingene i perspektiv og motiverer os bare endnu mere på vores rejse mod FIRE.

Det lykkedes os nogenlunde at begrænse  vores julegaveforbrug uden, at det blev skrabet på nogen måder. Vi havde begge en hyggelig juleaften med vores familier, hvor der blev givet gaver.

Igen i denne måned var det kun Stefan, som skulle betale telefonabonnement, da Thea har “overbetalt” sit.  Til gengæld var hun hos tandlægen – men hun slapt billigt, da der heldigvis ikke var nogen huller i tænderne.

Vores indkomst i denne måned var højere end normalt. Stefan fik en bonus fra sit arbejde, og Thea fik en pengegave af sine forældre. Den ekstra indkomst gør op for de højere udgifter vi har haft i denne måned, hvilket giver os en høj opsparingsrate.

Opsparingsrate for december

%

Intet nyt under solen for nødopsparingen, som bliver på de sædvanlige 20.000 kr.

Der var ikke brug for ferieopsparingen i denne måned, til gengæld lavede vi den månedlige indbetaling på 1.666 kr.

Den sidste konti er vores fællesopsparing. Beholdningen lyder i skrivende stund på 362.788 kr.

I december er vores samlet investeringer på 324.300 kr.

Vi investerede 40.000 kr. i alt på Nordnet og Sparindex. Så Mintos, Envestio og Brickshare er status quo. Vi må se, om vi kommer til at investere på disse platforme i det nye år.

Vi er stolte af at være nået så langt med vores investeringer. 2019 har været et spændende år, hvor vores rejse for alvor startede. At vi kan komme så langt på under et år er fantastisk!

INVESTERINGER I DECEMBER

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

I alt 20.000 kr.

SPARINDEX

INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

I alt 20.000 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for december

Årets sidste måned bød på højere indkomst på grund af bonus, ekstra arbejde og en pengegave – foruden vores sædvanlige arbejdsløn. Vi ramte derfor en opsparingsrate på hele 74%, hvilket er vores rekord. Det er en rigtig god måde at afslutte året på. Til sammenligning startede vi ud i april med en opsparingsrate på 62%! Vi satser på, at vi kan blive ved med at forblive over de 70% fremadrettet, uden at budgettet bliver alt for stramt.

På investeringsfronten har der ikke været de vilde ændringer. Vi har investeret på Sparindex og Nordnet i præcis de samme indeksfonde, som vi plejer. Vi har ind til videre kun udvalgt fem forskellige indeksfonde, som giver os en god diversificering. Vi må overveje om vi skal tilføje nye indeksfonde til vores portefølje i det nye år.

Vi fik investeret 40.000 kr. i december. Til dags dato har vi investeret 324.300 kr. Det betyder, at vi er nået op på 9,5% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 9,5% 9,5%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.