HVORFOR VIL DU STARTE PÅ FIRE?

Det store spørgsmål

Hvis du ikke ved, hvad “FIRE” er endnu – så få et hurtigt overblik her!

Åh nej – skal du nu til at reflektere over livets store spørgsmål og tilværelsen i sig selv? Nej, bare rolig, hvis du fik flashback til dine filosofitimer i gymnasiet, så beklager vi!

Men det er dog vigtigt at afklare med dig selv hvorfor!

Inden du går i gang med dit helt store FIRE-eventyr, er det vigtigt, at du stiller dig selv det store spørgsmål: hvorfor?
Sæt dig ned (eller stå op, hvis du tænker bedre sådan) og brug en halv times tid på at tænke over, hvorfor du vil gå i gang med FIRE. Det kan hjælpe dig med, at gøre dit mål mere klart, og du bliver mere målrettet og bevidst om dine handlinger.

Disse punkter kan hjælpe med at sætte tankerne i gang:

Vil du have styr på din økonomi?
Vil du have mere fritid?
Vil du opleve verden og rejse mere?
Vil du bruge mere tid med familien?
Vil du bryde ud af 8-16-jobbet?
Vil du opnå et mere simpelt og lykkeligt liv?
Vil du arbejde deltid i fremtiden?

For rigtig mange mennesker handler FIRE ikke om at gå på pension så tidligt som muligt. Det handler om friheden til selv at vælge, hvad du vil bruge din tid på samt den tryghed, der følger med ved at have 110% styr på din økonomi.

Så hvorfor vil DU starte på dit FIRE-eventyr?

En vigtig ting at huske på er, at vi er alle sammen forskellige. Din situation er unik lige så vel som din grund til at starte på FIRE. Det er ikke noget rigtigt og forkert, så længe du selv synes, det er den rigtige beslutning for dig. Det er dit liv!

Hvis du stadig har brug for lidt hjælp, kommer her nogle punkter, der er værd at reflektere over i forbindelse med dine overvejelser om, hvorfor du vil starte.

u

Får jeg et nyt arbejde?

Arbejdsløshed i fremtiden

Du har måske et godt job nu, hvor du føler dig sikker, og det hele kører bare. Og forhåbentlig fortsætter det også sådan, indtil du selv vælger at stoppe! Men sådan går det desværre ikke altid. De fleste af os har prøvet at blive fyret eller miste vores job, og det kan være den værste usikkerhed ikke at vide, hvordan man betaler sin næste måneds husleje.

Endnu værre er det, hvis vi bliver langtidssyge og ikke er i stand til at have et fuldtidsarbejde eller et arbejde i det hele taget.

FIRE kan være vejen til den ultimative forsikring mod arbejdsløshed. Når du selv tager ansvar og udarbejder din FIRE- plan, bestemmer du selv over din fremtid, hvor du ikke er afhængig af et fuldtidsarbejde. Væk med alle bekymringerne!

Du er ikke afhængig af at bo, der hvor der er jobs

Mange af os (uden at være alt for generaliserende) flytter mod storbyerne, da det tit er nemmest at finde et arbejde inden for ens branche. Dit job kan være med til at begrænse, hvor du vælger at bo i Danmark, hvilket ikke altid er særlig sjovt. Hvis du drømmer om at bo på landet på en lille gård, men er tvunget til at bo tæt på København for at komme på arbejde hver dag, kan det ende med, at den lille gård forbliver en drøm. Endnu sværere er det, hvis du er uddannet inden for et meget snævert fag, og det kun er specifikke steder du kan arbejde i Danmark.
Når du opnår finansiel uafhængighed (og det gør du selvfølgelig!), er du ikke længere begrænset af at bo tæt på en storby for at arbejde. Så er det drømmen om den lille gård på landet der kommer i første række.

Svært ved at finde det rigtige job

Hader du dit arbejde? Kan du ikke finde glæden ved at udføre dit arbejde? Ville du sige op i morgen, hvis du ikke skulle bekymre dig om at miste din løn? Så er du langt fra den eneste.
Mange undersøgelser viser, at det langt fra er os alle, der elsker vores arbejde. Det nemmeste vil selvfølgelig være at finde det arbejde, som du med glæde står op til hver dag resten af livet (vi ville ønske, at vi havde sådanne jobs..!). Men drømmejobbet er bare ikke altid så nemt at finde, hvis det overhovedet findes.

SÅ HVORFOR BLIVER VI VED?

Hvis så mange af os synes, det er surt at stå op hver morgen, fem dage om ugen til et arbejde vi ikke rigtig gider, hvorfor gør vi det så? Svaret er egentlig meget simpelt: det har vi lært, at vi skal gøre. Vi har ikke lært, at der findes andre muligheder.
FIRE er med til at lære os at tænke på en ny måde samt åbne op for de muligheder, vi ikke har været bevidste om før.

Tiden er det mest dyrebare vi har

Vi går i skole og arbejder størstedelen af vores liv. Vi får lov til at gå på pension, når vi bliver omkring de 68 år. Den gennemsnitlige levealder i Danmark er 80-82 år, alt efter om du er mand eller kvinde. Det giver os altså omkring 15 år, hvor vi kan nyde vores frihed, inden vi stiller træskoene. Og der er en større chance for, at det bliver 15 år med dårligere helbred og ondt forskellige steder.

Der er eksempler på FIRE-entusiaster, der er “gået på pension” i starten af 30’erne. Og vi kan nok godt blive enige om, at det lyder mere tiltalende end at skulle vente til, at vi bliver 68 år.

}

Tid til mere frihed?

Arbejde når og hvis du har lyst

Mandag morgen.. vækkeuret ringer, og du skal igen slæbe dig selv ud af sengen, selvom du godt kunne bruge et par timers ekstra søvn. Sådan har nogle af os det i hvert! Andre springer ud af sengen og er fulde af energi.
Om du er A- eller B-menneske betyder ikke noget. Pointen er, at når du opnår FIRE, er du i en situation, hvor du ikke behøver at arbejde. Du vælger det selv. Du bestemmer og har taget kontrollen!
Du har opnået det ultimative, at du ikke behøver arbejde for nogen medmindre du har lyst. Du kan blive selvstændig, forfølge dine drømme som kunstner, forfatter eller hvad det måtte være. Du er ikke længere afhængig af at have et 8-16 job fem dage om ugen for at betale dine regninger, og det vil give dig den ultimative følelse af frihed.

Vi håber, at dette indlæg har været med til at sætte tankerne i gang.

Så igen.. hvorfor vil DU starte på FIRE?