OM OS

Følg vores rejse mod finansiel frihed

Hej med dig! Vi hedder Stefan og Thea, og vi har været sammen siden august 2015. Vi bor på Amager i en mindre lejlighed, som vi ejer. Til hverdag arbejder Thea som salgskoordinator hos IT-koncernen Visma, og Stefan er ansat som indkøbskonsulent hos Statens Serum Institut.

Vi bestræber os på at leve en mere minimalistisk og simpel livsstil med det mål at opnå en form for finansiel frihed i fremtiden, så vi ikke er afhængige af to fuldtidsjobs. Det betyder noget for os at have mere tid i hverdagen til det, der betyder noget i livet og ikke sidde på et kontor fra klokken 8-16 de næste 40 år.

Vi går ALL IN på FIRE, så vi kan opnå en fremtid og et liv hvor vi er mere frie, og selv bestemmer over vores tid. Vi vil her på vores hjemmeside og blog dele ud af vores tips, tricks og strategier, samt dokumentere vores egen rejse mod FIRE. Du kan læse med og selv få inspiration og idéer til, hvordan du selv kan opnå FIRE eller en fremtid, hvor du selv bliver mere fri og bestemmer over din tid og økonomi.

Så hvad gør vi?

Vi har blandt andet fået helt styr på vores forbrug, og besluttet at skære ned på alle de unødvendige ting, som vi kan undvære eller ikke giver os glæde. Vi har lagt et budget, så vi kan holde styr på vores udgifter, og det er med til at motivere os til at holde vores forbrug lavt.
Vi har accepteret at vi ikke behøver at bruge penge for at være glade for vores liv. Det at købe nyt tøj, gå på dyre restauranter eller købe den nyeste iPhone, giver os ikke nogen glæde, da det i sidste ende vil betyde at vi skubber vores FIRE-mål endnu længere ud i fremtiden. Det handler om at finde en balance, hvor du accepterer at lave nogle ændringer i dit forbrug, uden at dit liv bliver for surt at leve, og den balance har vi fundet.

U

Fundet vores mål

Vi har gjort os en del overvejelser om, hvordan det er vi ønsker at vores fremtid skal se ud. Derfor har vi sat os nogle FIRE-mål så vi ved, hvor det er vi er på vej hen, og hvor langt vi er nået. Vi har lavet nogle hovedmål men også delmål, så vi kan gøre status på vores situation løbende. Vores mål er til for at motivere os til at fortsætte, men vi ved også at de kan ændre sig.

sænket vores forbrug

Vi har skåret alt det væk som vi kan undvære i vores liv og hverdag, eller fundet et billigere alternativ. Det har været en lang proces, og krævet en del arbejde, så det er noget vi har gjort hen ad vejen. Vi har indset at vi ikke behøver en masse materialistiske ting for at være glade. Det at have færre ting giver færre bekymringer og automatisk et lavere forbrug.

Lagt et budget

Hver måned laver vi et budget, så vi tydeligt kan se vores forbrug. Vi er også 100% gennemsigtige med vores forbrug og budgetter, da vi gerne vil bryde det tabu der er omkring, at man ikke snakker om løn og forbrug. Vi håber at det kan være med til at inspirere andre, der også gerne vil opnå FIRE, eller få bedre styr på deres økonomi.

Vi opsparer hver måned gennemsnitligt

%

af vores løn

Vi vil være 100% ærlige og gennemsigtige med, hvordan vi lever vores liv, hvordan vores økonomi ser ud og hvilke vaner vi har ændret. Vi  synes gennemsigtigheden er vigtig og med til at give dig et ærligt indblik i, hvor nemt det kan være at spare op, hvis du er villig til at ændre nogle ting i dit liv.

Vi startede vores rejse mod finansiel frihed i slutningen af december 2018. Det er svært at sige, hvilke faktorer der fik sat ideén i gang. Det har været en blanding af de stigende boligpriser, politisk snak om at forhøje pensionsalderen, og uvisheden om der overhovedet findes en folkepension, når vi engang skal pensioneres. Så vi valgte at tage ansvar for vores egen situation og fremtid, ved at ændre nogle ting nu, så vi ikke er afhængige af forskellige ydelser i fremtiden.

En af de ting der har motiveret os mest til at søge imod at blive finansiel uafhængige, er tanken om at skulle arbejde med noget, som vi ikke brænder for indtil vi kan gå på pension. Det betyder ikke, at vi ikke vil arbejde, men vi vil have friheden til selv at vælge, hvad vi vil arbejde med, hvor længe og hvornår. Så vores plan er altså ikke at ligge på en strand og drikke Piña Colada til vi en dag stiller træskoene!

Hvad er vores FI-tal?

3.400.000 kroner

Er det første gang, du hører om et FI-number? Bare rolig – læs mere her.

Hvad er vores mål?

Vi har i starten af vores FIRE-rejse lavet nogle mål, så vi løbende har en fornemmelse af, hvor langt vi er nået. Nedenfor kan du se vores mål, og følge med i, hvor langt vi er. Det er selvfølgelig ikke alle, der har behov for at lave en liste med mål for at opnå det de vil, men vi vil mene at det er med til at holde motivationen oppe, når vi når et nyt mål. Det skal siges at vores mål selvfølgelig kan nå at ændre sig, da vi har lavet dem ud fra vores nuværende situation. Hvis vores indkomster eller udgifter ændrer sig i fremtiden, kan det påvirke vores mål.

 • Lav et budget over vores indkomster og udgifter – Opnået!
 • Reducer vores udgifter så meget som muligt – Opnået!
 • Lav en nødopsparing / ferieopsparing – Opnået!
 • Start med at Investere for 10.000 kr. – Opnået!
 • Læg en plan for vores fremtidige investeringer – Opnået!
 • Forsøg at investere for minimum 20.000 kr. om måneden – I gang!
 • Nå et mål med at have en portefølje på 100.000 kr. – Opnået!
 • Nå et mål med at have en portefølje på 500.000 kr. – Opnået!
 • Nå et mål med at have en portefølje på 1.000.000 kr. – Opnået!
 • Nå halvvejs til vores FIRE-mål med at have en portefølje på 1.700.000 kr. – Opnået!
 • Nå et mål med at have en portefølje på 2.000.000 kr. – Opnået!
 • Nå et mål med at have en portefølje på 2.500.000 kr.
 • Flyt i hus inden år 2025
 • Nå et mål med at have en portefølje på 3.000.000 kr.
 • Nå vores FIRE-mål som er en portefølje på 3.400.000 kr. investeret
 • Opnå FIRE i år 2030
 • Dyrke vores hobbier på fuld tid

Vores investeringsstrategi

Hvis du forventer en lang og kompliceret investeringsstrategi, så må vi skuffe dig. Der er ingen af os der interesserer os særligt meget for investeringer, ud over det vi behøver at vide for at lave de investeringer vi gør nu. Vi er ikke tal-ninjaer, og derfor har vi også lavet en investeringsstrategi, der er nem at følge, om som ikke kræver særligt meget arbejde. For sandheden er, at det ikke behøver at være særligt svært at investere, hvis du ligesom os ikke gider at sidde og nørde grafer, afkast og nyheder hver eneste dag for at prøve at slå markedet.

Som udgangspunkt investerer vi gennem platformene: Nordnet og SaxoInvestor.

Vi kan beskrive vores investeringsstrategi sådan her:

Langsigtede investeringer 10+ år

Vi investerer kun i passive indeksfonde

Vi bruger “Dollar Cost Averaging”-strategien

Vi investerer ikke i ETF’er

Hvad er vores mission med sparsommelig

Helt grundlæggende så har vi valgt at lave hjemmesiden Sparsommelig.dk, fordi vi gerne vil hjælpe til med at udbrede fænomenet “FIRE”, til mange flere danskere. Der findes allerede massere af hjemmesider, der skriver om FIRE på engelsk, og som hovedsageligt henvender sig til folk i USA. Vi valgte derfor at skrive på dansk, og kun fokusere på den danske befolkning, da vi håber det kan være med til at inspirere flere danskere til at opnå en form for FIRE.

Vi sætter fokus på, hvad en mere sparsommelig og simpel livsstil kan gøre for dig, og hvordan det kan være vejen til finansiel frihed. I den forbindelse vil vi prøve at gøre op med de tabuer der er, når det handler om at tale om løn, forbrug og privatøkonomi. Vi håber det kan bidrage til, at flere begynder at dele ud af deres egne erfaringer, så vi kan lære af hinanden og sammen nå vores mål hurtigere.

Sparsommelig.dk er ikke målrettet en specifik målgruppe. Vi har lavet hjemmesiden med det formål, at alle aldersgrupper og indkomstklasser, kan få gavn af den. Det er vigtigt for os at alle der har lyst kan være med, da vi mener at finansiel frihed ikke kun er for de højtlønnede.

Vil du også være finansiel fri?

Når du sidder og læser alt dette, får du måske tanken, at vi er helt urealistiske, og at det bestemt ikke kan lade sig gøre – men det kan det, uanset om du er lavt- eller højtlønnet. Vi vil forklare ned til mindste detalje, hvorfor det netop kan lade sig gøre at blive mere finansiel fri og få en mere overskuelig fremtid. Det vigtigste du skal starte med er at være åben i forhold til det du læser på vores side, tag ja-hatten på, og være villig til at acceptere at du måske skal lave nogle ændringer i dit liv. 

Med de ord siger vi ikke at du skal gøre præcis som vi gør. Du kan bruge Sparsommelig.dk, som inspiration til selv at foretage de ændringer i dit liv, som du synes passer til din situation. Vi er alle sammen forskellige, og det betyder derfor også at der ikke er en rigtig eller forkert måde at opnå FIRE på. Så tag det første skridt i dag! Beslut dig for, hvordan din økonomiske fremtid skal se ud.

Hvad venter du på?

På Sparsommelig hjælper vi dig i gang med din rejse mod finansiel frihed!