FIRE GUIDE

9 trin til at blive finansiel fri

Velkommen til vores FIRE-guide! Vi har udarbejdet en guide, som step-by-step hjælper dig til, hvordan du kan opnå FIRE. Vi har lavet guiden, så alle kan være med, også selvom du aldrig har hørt om FIRE før. Hvis du er helt ny, vil vi opfordre dig til at gå punkterne igennem helt fra starten af, så du ikke går glip af noget. Og hvis du ikke allerede har gjort det, kan du med fordel starte med at læse hvad FIRE er for at få en bedre forståelse, inden du kaster dig over guiden. God læsning!

1

HVORFOR VIL DU STARTE PÅ FIRE

I vores første punkt på guiden skal du tænke over, hvorfor du vil begynde på FIRE. Vi hjælper dig med nogle eksempler samt nogle spørgsmål, der gerne skulle sætte tankerne i gang hos dig. Når du først har fundet ud af, hvorfor du vil begynde, vil du være mere motiveret til at gennemføre din FIRE-rejse.

2

FORSTÅ FIRE BEDRE

FIRE er mere end bare tal og udregninger, det kan være en livsstil. I dette punkt dykker vi lidt dybere ned i begrebet FIRE, og ser blandt andet på, hvordan det kan gøre dit liv mere simpelt. Det handler nemlig ikke kun om at spare op for at blive økonomisk rig. Målet er at opnå en total frihed i dit liv, hvor det er dig, der bestemmer.

3

FIND DINE MÅL FOR FIRE

I dette punkt ser vi på, hvorfor det er så vigtigt at have et mål. Vi hjælper dig med at finde dine økonomiske mål for FIRE, men også de mere konkrete mål, der handler om, hvordan du ønsker, at dit liv skal se ud. Vi giver dig inspiration til, hvordan de større mål kan se ud, men også hvor vigtigt det er at sætte nogle delmål, som skal holde dig motiveret til at fortsætte.

4

LAV ET BUDGET

Dit budget er en af de vigtigste ting, som du skal have styr på, før du for alvor kan begynde på din FIRE-rejse. Hvis du ikke har styr på dine indtægter og udgifter, har du heller ikke styr på din opsparing. Vi hjælper dig med at lave et budget helt fra bunden af, samt viser dig eksempler på, hvad et budget bør indeholde, og hvad vores eget indeholder.

5

REDUCER DINE UDGIFTER

I dette punkt på guiden, begynder vi at se på, hvilke ting du selv kan gøre for at leve mere sparsommeligt. Vi viser eksempler på, hvor lidt der skal til for, at du kan spare tusindvis af kroner om året og nå dit FIRE-mål endnu hurtigere. Du får hjælp til at reducere både de store og de små poster i budgettet.

6

LAV EN NØDOPSPARING

En nødopsparing kan redde dig fra at skulle optage dyre forbrugslån til tårnhøje renter. I denne del af guiden ser vi på, hvorfor det er vigtigt at have en nødopsparing, og hvad den skal dække over. Nødopsparingen skal ses som dit personlige sikkerhedsnet, der gør, at du kan sove bedre om natten.

7

BETAL DIN GÆLD AF

Gæld er som regel et negativt ord for mange, hvilket er forståeligt nok. Men hvis du har styr på din gæld, behøver det ikke at være så slemt, som det bliver gjort til. I dette afsnit kigger vi på, hvad gæld er, og hvordan du tager kontrollen over den. Vi viser dig forskellige strategier, du kan bruge til at få din gæld ud af verden.

8

INVÉSTER DINE PENGE

I dette punkt på guiden hjælper vi dig med, hvordan du kan investere dine opsparede penge. Vi fortæller også, hvorfor det er så vigtigt at investere i forhold til dine FIRE-mål. Du får et overblik over nogle af de mest populære former for investering, samt nogle af de forskellige investeringsplatforme som du kan benytte dig af.

9

NYD DIN REJSE MOD FIRE

I dette sidste punkt på guiden, samler vi op på, hvad du har været igennem. Selvom du har opsat nogle FIRE-mål, og ved hvor du vil hen, er det vigtigt, at du ikke glemmer rejsen derhen. Vi kommer med nogle tanker og overvejelser, så du ikke går død i dit FIRE-projekt. Det handler om at finde en balance i din hverdag. Husk på at rejsen er lige så vigtig som målet.