INVESTÈR dine penge

Hvorfor skal du investere dine penge?

Velkommen til det næstsidste, og ikke mindst det vigtigste, afsnit på vores FIRE-guide! Du har sparet en masse penge op, så hvad skal du så nu? Du skal da investere dine penge!

Og hvis du allerede er ved at blive træt ved bare ordet “investering”, fordi du tænker på aktier, afkast, grafer osv. så hold lige hovedet koldt. Vi prøver at gøre det så simpelt og forståeligt som muligt, så alle kan være med! 

Så hvorfor skal du investere, og tage en risiko når det går så godt med at spare penge op? Det er meget simpelt, for de fleste mennesker vil det tage alt for lang tid at spare sig op til deres FIRE-mål. Derfor er investering en vigtig del, så du kan udnytte renters rente effekten, hvor dine penge arbejder for dig og bliver til flere.

Lad os sige dit FIRE-mål er 3 millioner.

Opnå 3.000.000 ved investering

Du investerer 10.000 kr. om måneden.
Dit årlige afkast er 5%
Det tager dig cirka 16 år at nå dit mål.

Opnå 3.000.000 ved opsparing

Du sparer 10.000 kr. op om måneden.
3.000.000 kr. / 10.000 kr. = 300 måneder
300 måneder / 12 måneder = 25 år.
Det tager dig 25 år at nå dit mål.

I ovenstående eksempler er der ikke taget højde for skat eller svingende afkast. De er blot til for at give dig en simpel illustration af, hvor magtfuld renters rente kan være over en længere periode. Forskellen er hele 9 år, hvis du prøver at spare dig op og ikke vælger at investere.

Investering er ikke kun for banker og professionelle

Hvis du er en af dem, der går rundt med en tro på, at investeringer skal man overlade til sin bank eller pensionsselskab, så tager du fejl. Disse virksomheder er forretninger, der er til for at tjene penge. 

Banken udnytter dig

Det kan godt være, at banken/pensionsselskabet er nok så flinke, når du er i kontakt med dem, og de mere end gerne vil hjælpe dig med at investere. Det er der en god grund til. De tjener nemlig styrtende med penge, når de investerer for dig. Det er en win-win situation for banken, da det er dine penge de investerer, og det er på dine bekostninger og ikke bankens. Hvis de genererer afkast, så tager de en stor bid af kagen og giver lidt til dig. Hvis de laver nogle dårlige investeringer og får negativt afkast, så mister banken ikke nogen penge, men det gør du til gengæld.

Derfor giver det slet ingen mening at lade banken investere for dig. FIRE handler også om selv at tage kontrollen og styringen i dit liv, og det gælder også på investeringsfronten. Du bør derfor selv tage hånd om dine investeringer, både for at få det størst mulige udbytte som du ikke skal dele med banken, men også for at du får en følelse af, at du er i kontrol, og det er dig der tager beslutningerne.

Forskellige former for investering – Hvad kan du investere i?

Så nu hvor du er blevet lidt mere hooked på at investere, (forhåbentlig), så lad os begynde at kigge på de forskellige muligheder du har. Det skal siges, at vi kun viser nogle af de muligheder der er, da det næsten er umuligt at beskrive alle former for investeringer der er derude. Men dem vi har valgt ud, er nogle af de mere populære, og som vi også selv bruger.

u

Hvad passer til dig?

Enkeltaktier

Hvis du er ny inden for investeringsverdenen, og du blev bedt om at investere nogle penge, ville du sikkert tænke på en virksomhed, som du kender og købe aktier i den. Lad os sige du vælger Novo Nordisk, fordi du har hørt, at det går godt for dem, og det er jo en kæmpe virksomhed inden for medicinalindustrien. Det må der være mange penge i!

Hvis man sætter det lidt hårdt op, så er problemet, at det vil være det samme som at købe en lottokupon. Du gætter på, at det vil gå godt for Novo Nordisk i fremtiden. Det baserer du på nogle overskrifter, som du har læst i avisen eller hørt fra en af dine venner eller kollegaer. Og det at du investerer størstedelen, hvis ikke alle dine penge i en virksomhed, gør dig ekstrem sårbar overfor udsving i den enkelte virksomhed (bare spørg Finn Nørbygaard).
Som nybegynder vil vi ikke anbefale dig at investere i enkeltaktier. Det kan måske være meget sjovt at købe et par aktier i en virksomhed for at lære, hvordan det fungerer. Men ellers vil det bare være gambling, hvis du ikke har en større viden på området.

Udbytteaktier

Udbytteaktier betyder at virksomheden, som du har købt aktier i, betaler en del af deres overskud til aktieholderne. Et eksempel kan være Carlsberg, der i 2019 udbetalte 18 kr. i udbytte pr. aktie. Det betyder altså, at hvis du havde ejet 10 aktier i Carlsberg, ville de have betalt dig 10 x 18 kr. i udbytte, som ville blive sat ind på din bankkonto. Det skal siges, at der selvfølgelig skal betales skat af udbyttet, som er på 27% op til 56.500 kr. Derefter stiger skatten til 42%.

Udbytteaktier kan være en god måde at investere på, hvis du er interesseret i at få penge udbetalt løbende uden, at du skal sælge dine aktier for at få gevinsten. Og i modsætning til enkeltaktier, hvor du prøver at ramme de aktier, der giver det største afkast, så er det mindre vigtigt, når du vælger udbytteaktier. Dit fokus skal være at finde de aktier, der er stabile og betaler det største udbytte.

Indeksfonde

Indeksfonde er en anden måde at investere dine penge på. Du investerer stadig i aktier, men på en lidt anden måde. Når du investerer i en indeksfond, køber du nemlig et bevis i fonden. Alt efter hvilken indeksfond du køber, så vil beviset indeholde forskellige aktier. Lad os bruge “OMX C25 Index” som et eksempel. Dette indeks indeholder de 25 mest omsatte danske aktier, som blandt andet er Mærsk, Carlsberg, Novo Nordisk, Ørsted og flere.

Hvis du vælger at købe OMX C25 Index, for lad os sige 1000 kr., så vil det svare til, at du køber aktier i alle 25 virksomheder på en gang, du får bare det hele samlet i et bevis. Dette er også grunden til, at indeksfonde er blevet mere populære de seneste år, fordi det gør det super nemt for “almindelige” mennesker at lave gode og nemme investeringer uden at være eksperter.

Danske indeksfonde bliver også beskattet efter det, der kaldes for realisationsbeskatning. Det betyder, at du først skal betale skat af din aktieindkomst, når du sælger dine aktier. Det er de samme skatteregler, der gælder ved aktieindkomst som ved udbytteaktier.

Nem og effektiv spredning

I modsætning til enkeltaktier, får du her en super diversificering (spredning) af din investering. Du er altså ikke lige så sårbar overfor udsving i den enkelte virksomhed, da din indeksfond indeholder 25 virksomheder. Så hvis en af virksomhederne falder med 10%, vil du næsten ikke bemærke det på dit afkast, da virksomheden kun udgør en lille andel af det samlede bevis, og de andre virksomheder kan kompensere for det negative afkast.

En anden vigtig grund til, at indeksfonde er så populære, er at de kan være passivt forvaltede. Der findes nemlig både aktive og passive forvaltede indeksfonde.

Kort fortalt betyder det, at ved passive forvaltede indeksfonde er det en computer, der laver handlerne baseret på et indeks, den er sat til at følge. Ved en aktiv forvaltet indeksfond, sidder en fysisk person og beslutter hvilke aktier, der skal handles. Det gør personen i den tro, at han/hun kan slå markedet og give dig et højere afkast end ved de passivt forvaltede fonde. Det betyder, at de passivt forvaltede indeksfonde har lavere årlige omkostninger (ÅOP), fordi der ikke er nogen personer, som skal aflønnes for deres arbejde og have en bid af kagen for deres arbejde.

En tommelfingerregel er at, hvis ÅOP er under 1% er fonden passiv, og hvis ÅOP er over 1% er fonden aktiv.

Flere undersøgelser viser, at aktivt forvaltede indeksfonde ikke slår de passivt forvaltede, da det er svært at slå markedet kontinuerligt. Du kommer derfor til at betale en højere ÅOP ved aktive indeksfonde, hvilket er med til at mindske dit afkast.

Det er ikke nogen hemmelighed, at vores strategi er at investere størstedelen af vores opsparede penge i passivt forvaltede indeksfonde med en lav ÅOP og gerne udbyttebetalende. Du skal selvfølgelig vælge den strategi, der passer bedst til dig, og som du synes giver mening.

ETF’er

ETF står for “Exchange-Traded Fund”… så ved du det! En ETF er i princippet mere eller mindre det samme som en indeksfond (beskrevet ovenover). En af forskellene er, at ETF’er er udenlandske, hvilket både har nogle fordele og ulemper, som vi kigger nærmere på.

En af de helt store fordele ved ETF’er er, at de kan have virkelig lave omkostninger, hvor danske indeksfonde ikke kan følge med. Flere ETF’er har omkostninger på ~0,05%, hvor de billigste danske indeksfonde ligger på ~0,60%. Det i sig selv kan være med til at spare dig for en del penge. Ligesom indeksfonde giver ETF’er også en god spredning indenfor mange forskellige områder, og de kan åbne op for selskaber og produkter, som du normalt ikke kan investere i som privat investor.

Så hvorfor køber vi ikke bare ETF’er alle sammen, når de nu er så billige og giver en lige så god, hvis ikke bedre, spredning end de danske indeksfonde? Lad os se på nogle af ulemperne.

En af de største årsager er nok, at de er lagerbeskattede. Det betyder, at du hvert år skal betale skat af din gevinst, selvom du ikke realiserer den, altså sælger dine ETF’er. Hvis du fx i et år har fået et højt afkast, kan du altså forvente at skulle betale en større sum penge i skat. Det kan være svært, hvis du ikke har sparet op i frie midler, og i nogle tilfælde kan du blive nødt til at sælge nogle af dine ETF’er for at få penge til at betale skatten. Til gengæld kan du også modregne eventuelle tab næste år og betale mindre i skat ved en fremtidig gevinst.

Der kan også være situationer, hvor du oplever dobbeltbeskatning ved ETF’er. Det kan være i forbindelse med det udbytte, du evt. kan få fra ETF’er, der er udbyttebetalende. Alt afhængigt af det land, som virksomheden ligger i vil der også være forskellige skatteregler. Et fiktivt eksempel kan være, at du køber ETF’er i en tysk virksomhed. Du får så 1.000 kr. i udbytte, hvorefter Tyskland beskatter dig med 30%, men du bliver også beskattet efter de danske regler, så du bliver også beskattet med 27% i Danmark. Du kan til gengæld ansøge om refusion for at få skatten tilbage, som du har betalt i Tyskland, men det kan være en besværlig og langsommelig proces.

l

ETF'er er lagerbeskattede

Så i tidligere afsnit lærte vi, at danske indeksfonde er realisationsbeskattet, og i dette afsnit, at ETF’er er lagerbeskattede. Det er to vidt forskellige beskatningsformer, og det kan være svært at argumentere for, hvad der bedst kan betale sig.

Personligt bryder vi os ikke om ETF’er, da vi gerne vil undgå bøvl med lager- og dobbeltbeskatning samt hjemsøgning af evt. udbytteskat. Som nye investorer fandt vi det også meget nemmere at håndtere danske indeksfonde, da reglerne er noget nemmere. En anden fordel ved realisationsbeskatning er også, at skatten udskydes til vi vælger at sælge. Det kan være en stor fordel da pengene (skatten) bliver stående i vores investeringer og derfor er med til at generere et større afkast.

Det kan være svært at overskue, hvad der er det rigtige for dig, og det kræver også, du sætter dig bedre ind i beskatningsreglerne. Vi er ikke eksperter på området, men vi har prøvet at forklare det så simpelt som muligt for dig. Det vigtigste er, at du ikke går helt i stå, fordi du bliver skræmt af beskatningsreglerne. Det handler bare om at komme i gang, og så lærer du løbende, hvad der er bedst for dig.

Crowdfunding

Crowdfunding er en lidt mere utraditionel investeringsform sammenlignet med aktier. Når det så er sagt, er der flere, der begynder at få øjnene op for det, og det er blevet en mere udbredt investeringsform de seneste år. 

Så hvad er det?

Crowdfunding kan beskrives som et alternativ til de almindelige banklån, som vi kender. Det kan både være privatpersoner og virksomheder, der gør brug af dette. En nystartet virksomhed, som f.eks. bliver afvist i banken (af den ene eller anden årsag), kan benytte sig af crowdfunding til at finansiere sit projekt.

Det unikke ved crowdfunding er, at en masse fremmede mennesker går sammen og finansierer det lån, som den nystartede virksomhed gerne vil optage. Idet menneskerne ikke kender hinanden, beror det sig selvfølgelig på, at de har en grundlæggende tiltro til projektet og den platform, som de investerer igennem.

High risk - high reward

Et fiktivt eksempel kan være en nystartet virksomhed, der vil begynde at sælge bæredygtigt emballage lavet af genbrugsmaterialer. De går så i banken for at optage et lån på 500.000 kr. til at starte produktion. Banken siger nej af en eller anden grund, og virksomheden må gå tomhændet hjem. Næste dag finder de en platform, der tilbyder crowdfunding, hvor de får en aftale i hus med deres projekt.

Projektet bliver så frigivet på crowdfunding-platformen, hvor helt almindelige folk kan gå ind og kigge på mulige projekter, som de kan investere i. Lad os sige, at vi vælger at investere 1.000 kr. i førnævnte virksomheds projekt. Hvis vi for eksemplets skyld antager, at alle investorer bidrager med samme beløb, så skal der kun 500 mennesker til at finansiere virksomhedens lån.

Så hvad får du ud af alt det her, tænker du måske?

Fordelen ved crowdfunding er, at det er en af de investeringsformer, der giver et højt afkast. Alt efter hvilken platform du vælger, og hvad du vælger at investere i, kan du få et afkast på helt op til ~20% af din investering.

Crowdfunding skiller vandene for mange mennesker. Der både positive og negative sider ved investeringsformen, som med så mange andre ting. Mange argumenterer for, at det er en usikker måde at investere på, og det ikke altid er gennemsigtige investeringer. Det er også usikkert, hvordan crowdfunding-platformene vil klare sig under den næste recession. Flere er bange for, at de kan komme til at miste hele deres investering, hvis en eller flere crowdfunding-platforme går konkurs.

Derfor er det vigtigt, at du undersøger de platforme, som du vælger at investere igennem og føler dig tryg ved at investere hos dem.

Personligt har vi valgt at investere i crowdfunding for at diversificere vores investeringer, og fordi vi tror på crowdfunding er kommet for at blive. Hvordan det går i fremtiden kan ingen forudse, men det handler selvfølgelig om at tage sig nogle forholdsregler. Derfor investerer vi kun omkring 5-10% af vores penge i crowdfunding, da vores hovedfokus ligger ved indeksfonde.

Ejendomsinvestering

Dette punkt siger lidt sig selv, det handler om at investere i ejendomme. Hvis du er typen, der gerne vil investere i noget mere fysisk, kan ejendomme være en god løsning for dig.

Nogle folk benytter sig af en strategi, hvor de køber billige lejligheder/huse i provinsbyerne for derefter at leje dem ud. Når deres portefølje af ejendomme er blevet stor nok, kan de få en passiv indtægt fra overskuddet af lejen, der bliver betalt. Måske er “passiv indtægt” ikke det helt rigtige ord at bruge her, da der ligger meget arbejde i at vedligeholde de udlejede ejendomme. Det kan også være svært at komme i gang, da det kræver en større startkapital end ved aktier og indeksfonde.

Er du mere til mursten?

Hvis ovenstående ikke falder i din smag, så er der også en anden løsning. Der findes nemlig online platforme, kan investere sammen med mange andre mennesker om at finansiere en bolig eller et projekt. Det er meget udbredt i udlandet, men ikke så kendt i Danmark endnu.

En af de største danske platforme for ejendomsinvestering hedder Brickshare. De tilbyder boligprojekter, hvor almindelige mennesker som du og jeg kan investere i. Og i modsætning til, hvad det koster at købe en lejlighed eller et hus, kan du her komme i gang for kun 5.000 kr. Det fungerer på den måde, at du vælger, hvilken ejendomsfond du vil investere i. Derefter ejer du en del af den ejendomsfond sammen med tusindvis af andre mennesker. Du vil løbende få udbetalt udbytte for din investering, men det kan du læse meget mere om på Brickshares hjemmeside.

Der findes også mange forskellige udenlandske sider, hvor du kan investere i ejendom. Der er blandt andet Estateguru og Crowdestate, så hvis du har mod på det, er det også en mulighed.

Vi benytter os af Brickshare, da vi synes det er en spændende idé at kunne investere i ejendomme gennem en platform. Vi er nemlig ikke interesseret i at skulle købe en lejlighed eller hus for at leje det ud, da vi synes det er for besværligt. 

Investeringsplatforme – hvor kan du investere?

Det kan være svært i starten at vælge, hvilken platform du skal investere på. Vi brugte flere uger på at beslutte os, da vi undersøgte alle de forskellige platforme, og hvilke fordele/ulemper der måtte være. Vi anbefaler, at du ikke bruger alt for meget tid på research – vi taler af erfaring. Det er bedre bare at komme i gang for du lærer meget undervejs.

Så lad os se på nogle af de investeringsplatforme der findes. Det kan forhåbentlig være med til at gøre det lettere for dig at beslutte, hvilken en platform som du skal vælge. Det skal siges, at vi kun har udvalgt en håndfuld, da det vil tage alt for lang tid at skrive om, hver enkelt platform der findes derude. Vi har udvalgt de platforme, som vi selv bruger samt nogle andre populære.

Z

Vælg en investeringsplatform

Sparindex

  • Sparindex er blandt Danmarks største udbydere af indeksfonde.
  • Billige omkostninger på indeksfonde og obligationer.
  • Automatisk indberetning til SKAT.
  • Gratis depot i Saxo Bank til investering på Sparindex.
  • Kurtage på 0,10% af investeringsbeløbet.
  • Vi synes Sparindex er brugervenlig og nem at komme i gang på.

Nordnet

  • Nordnet er en af de mest populære platforme.
  • Du kan investere i aktier, indeksfonde, investeringsforeninger, obligationer og ETF’er.
  • “Månedsopsparing” funktion med automatisk kurtagefri investering i op til 4 indeksfonde.
  • Kurtage på 0,10%, minimum 29 kr. pr handel. Jo mere du handler, jo billigere bliver det.
  • Automatisk indberetning til SKAT.
  • Ingen depotgebyrer.
  • Vi synes Nordnet er en super platform at investere igennem. Specielt som begynder, kan du nemt komme i gang med deres månedsopsparing.

SaxoInvestor

  • SaxoInvestor blev kåret til “Årets Børsmægler i 2019” og har danmarks største udvalg af ETF’er og indeksfonde.
  • Hos SaxoInvestor kan du blandt andet investere i aktier, indeksfonde, investeringsforeninger, obligationer, valuta, råvarer og ETF’er.
  • Ingen depotgebyrer.
  • Automatisk indberetning til SKAT.
  • Kurtage på 0,10% men ingen minimumskurtage.
  • Vi har ikke selv brugt SaxoInvestor. Men hvis du læser reviews på nettet og på Trustpilot, er det tydeligt, at mange er glade for platformen. Platformen bliver ofte beskrevet som professionel og brugervenlig.

Degiro

  • Degiro blev kåret som “Årets Børsmægler i 2018”.
  • Hos Degiro kan du handle med aktier, obligationer og ETF’er.
  • Lav kurtage på deres produkter med fokus på ETF’er.
  • De påstår, at de er billigere end konkurrenterne.
  • Degiro Indberetter ikke til SKAT, det skal du selv gøre.
  • Der er blandede anmeldelser af Degiro.
  • Vi har ikke nogle personlige erfaringer med Degiro, men hvis dit hovedfokus er at investere i ETF’er, kan det være en mulig platform på grund af de lave omkostninger.

eToro

  • eToro er kendt for deres “copytrading”-koncept, hvor du kopierer andres strategi.
  • Du kan investere i aktier, kryptovaluta, råvarer og ETF’er.
  • Der er ingen kurtage på aktier og ETF’er, kun ved gearet investeringer.
  • Ingen depotgebyrer.
  • Populær blandt daytradere på grund af den lave kurtage.
  • eToro indberetter ikke til SKAT, det skal du selv gøre.
  • Der er blandede anmeldelser af eToro. Der er hovedsageligt negative anmeldelser på Trustpilot.
  • Vi har ikke nogle personlige erfaringer med eToro, men hvis du er interesseret i copytrading eller hellere vil investere i kryptovaluta er platformen værd at besøge.

Kan i ikke bare fortælle mig, hvordan jeg kommer i gang?!

Hvis du stadig er i tvivl eller bare er blevet mere forvirret over, hvordan du kommer i gang med at investere, så får du en lynguide her!

Beslut dig for hvad du vil investere i

Start med at vælge én ting, som du vil investere i. Hvis du er helt ny indenfor investering, kan en indeksfond være et godt valg. På den måde får du automatisk en bred spredning, selvom du kun køber én indeksfond. Når du er blevet mere erfaren kan du evt. købe flere.

Vælg en platform

Find den platform, der dækker dine behov. Vi synes at Nordnet er en super nem platform at komme i gang på. Du kan endda gøre brug af deres månedsopsparing funktion, som gør det endnu nemmere at investere automatisk hver måned i dine foretrukne indeksfonde.

Vælg hvor meget du vil investere

Du skal beslutte dig for, hvor mange penge, du ønsker at investere. Til at starte med er det en god idé at investere et mindre beløb, så du lærer platformen at kende, og hvordan det hele fungerer. Derefter anbefaler vi, at du afsætter et beløb hver måned, som du ønsker at investere for. Husk på aldrig at investere mere end du kan undvære eller tåle at tabe.

Læg en strategi og følg den

Her er der ikke en rigtig og forkert måde at gøre det på. Din strategi er personlig, og hvad du gør skal føles rigtigt for dig. Nogle spørgsmål du kan stille dig selv er f.eks.:

– Hvor tit vil du investere?
– Vil du benytte flere handelsplatforme?
– Vil du investere i flere forskellige produkter?
– Vil du afsætte et fast beløb, hver måned til at investere for?
– Hvor lang er din investeringshorisont?
– Kan du tåle at miste pengene?
– Hvor risikovillig er du?
– Vil du være en passiv eller aktiv investor?

Det er ikke så vigtigt at du har alle detaljerne på plads, specielt ikke når det kommer til din strategi. Det vigtigste er at du kommer i gang, og så vil du automatisk lære løbende, og finde frem til, hvad du vil investere i og hvor. Det er helt okay at skifte kurs undervejs!

Konklusion

Hvis du er helt ny inden for investeringsverdenen, skulle du gerne være blevet en del klogere på at investere. Det kan endda være, at du også har fundet ud af, hvad det er du vil investere i.

Og hvorfor er det så vigtigt at investere? Det skyldes, det vil tage dig mange flere år at nå dit FIRE-mål, hvis du kun sparer op og ikke investerer. Renters rente hjælper dig nemlig godt på vej, og over en længere årrække kan der være tale om flere millioner ekstra på kontoen.

FIRE handler også om, at du selv tager kontrollen over dine investeringer. Drop bankerne og de aktive investeringsforeninger, hvis du vil nå dit FIRE-mål hurtigere. Brug tid på at lave din research og sæt dig grundigt ind i, hvordan du vil investere. Vi lover dig, at det vil komme dig selv til gode i sidste ende, når du ikke skal dele dit afkast/udbytte med en grådig bank.

Som ny investor skal du også gøre det så nemt for dig selv som muligt, så du ikke bliver overvældet og skræmt væk af investeringsverdenen. Start med nogle nemme investeringer på en dansk brugervenlig platform som f.eks. Nordnet. Du kan med fordel finde dig én indeksfond, du vil investere i, og så langsomt bygge flere på jo mere du lærer. Husk på at lige så snart du investerer i udenlandske indeksfonde (ETF), så skal du selv bøvle med at indberette til skat og i nogle tilfælde selv hjemsøge dit udbytte, hvis du bliver dobbeltbeskattet. Det kan være en god idé at vente med ETF’er til, at du er mere erfaren inden for investeringsverdenen.

Crowdfunding er også en investeringsmulighed, hvis du vil jagte det høje afkast, men her skal du være opmærksom på, at det kan indebære en højere risiko. Sæt dig derfor godt ind i, hvad du investerer i, og om det er en platform, som du føler dig tryg ved.

Til sidst skal du finde din strategi. Beslut dig blandt andet for, hvor meget du vil investere, hvad du vil investere i, og hvor længe du vil investere. Der er ikke en rigtig og forkert strategi, så du skal finde den, der passer til dig og dit liv. Det kan tage lang tid, da du hele tiden bliver klogere eller ændrer mening, men hen ad vejen bør du finde det, der er rigtigt for dig.

Vi håber du er blevet lidt klogere på investeringer, og at vi har hjulpet dig et skridt videre på din FIRE-rejse! Hvis du har fulgt vores guide fra afsnit 1 af, burde du allerede være godt på vej, så investering blot er det sidste punkt, som du mangler at få styr på.