SPAR PENGE

Hvem elsker ikke at spare penge!

Hvis du leder efter nogle almengyldige sparetips, så er du kommet til den rette side! Vi har lavet seks punkter, som vi mener er nogle af de vigtigste punkter, hvor du kan spare penge i dit budget. Under de forskellige punkter finder du gode råd og eksempler på, hvordan du kan spare tusindvis af kroner i dit månedlige budget, samt hvordan du opnår dine FIRE-mål endnu hurtigere. Vi kommer også med eksempler på, hvordan vi sparer penge under de forskellige kategorier, som forhåbentlig kan være med til at inspirere dig. Vi håber vores sparetips sætter tankerne i gang hos dig, og at du får lige så meget glæde af dem som vi selv har!

Spareområder

Mad og indkøb

Der er rigtig mange penge at spare, når det kommer til mad og indkøb. Her får du gode råd til, hvordan du kan reducere dit madbudget, uden at du skal gå sulten i seng!

Faste udgifter

Faste udgifter er et kedeligt emne, som bare skal køre af sig selv. Ikke desto mindre er det et sted, hvor der er mange penge at spare. Har du styr på dine faste udgifter?

Fornøjelser

De fleste vil helst ikke tage stilling til deres udgifter i forbindelse med fornøjelser. Men lær at sætte nogle grænser for dig selv, og få styr på hvor dine pengene forsvinder hen.

FERIE

Har du tænkt over, hvor mange penge du bruger på ferier årligt? Det burde du måske! Pas på dit feriebudget ikke får frit spil uden begrænsninger.

Diverse

Er du også god til at købe nipsting til hjemmet, eller shopper du mere end du måske burde? Her kan du få gode råd og idéer til det sorte hul i budgettet, nemlig diverseposten.

Transport

Bil, cykel eller offentlig transport? Vi transporterer os alle sammen fra A til B flere gange om dagen, spørgsmålet er bare hvordan vi gør det nemmest og billigst.

Vi lægger budget hver måned!

Hvis du ikke allerede har et budget, så kan vi anbefale at du laver et! Det hjælper dig med at holde fokus, og du kan se hvor dine penge forsvinder hen. Samtidig kan du se udviklingen, når du begynder at indføre nogle sparetips i din hverdag.

Værktøjer til at få succes med sparetips

Der findes masser af gode sparetips, og lige så mange gode intentioner om at komme i gang med det samme. Men synes du også at det kan være svært at komme i gang for alvor? Vi kender følelsen! Det kan virke som en stor mundfuld, hvis du er helt ny, og skal til at finde balancen i dit eget budget, og hvor du kan spare. For det nytter ikke noget at du bare sparer så meget du overhovedet kan, på alle dine poster i budgettet, uden der er en mening med det. Så bliver det for alvor surt i længden! Vi har derfor samlet nogle værktøjer til dig herunder, som du kan benytte dig af, og som kan være med til at hjælpe dig på vej mod dine FIRE-mål.

Hvad er dine mål?

Det er vigtigt at du sætter dig nogle konkrete mål, for at holde motivationen oppe. Uden et mål, kan det være svært at se meningen med at ændre dine vaner og spare i dit budget. Hvorfor vil du gerne spare penge?

Minimalistisk livsstil

Minimalisme indeholder en masse gode redskaber til at skabe fokus på det vigtige i dit liv. Samtidig kan minimalisme også være med til at spare dig penge i dit budget, da du skærer unødvendige ting væk fra hverdagen. 

Gør status løbende

Når du har fundet dit mål, så husk at gøre status undervejs. Tjek op på, hvor meget du har sparet! Du har brug for at opleve succes og tilfredsstillelse, ellers kan det godt blive hårdt med den sparsommelige livsstil.