APRIL 2020

Vores regnskab for APRIL

Lavere løn men ekstra indtægt

Vi har fortsat arbejdet hjemmefra hele måneden. I starten af måneden holdte vi lidt påskeferie, hvor vi besøgte Stefans mor i en forlænget weekend. Det er altid dejligt at blive forkælet lidt ekstra hjemme hos mor!

Theas løn er lavere i denne måned på grund af vores ferie til Portugal i sidste måned. Men vi har heldigvis lidt ekstra indtæger i denne måned, som gør op for det tabte. Vi har fået penge tilbage i skat og så har Thea fået sine sidste feriepenge udbetalt. Posten “ekstra arbejde” dækker over at vi i en længere periode i 2019 besvarede spørgeskemaer online, for at tjene lidt ekstra penge. Vi har bare først valgt at få dem udbetalt i denne måned. Det er heller ikke noget vi fremadrettet vil fortsætte med at gøre, da vi hellere vil bruge vores tid på andre projekter.

Så er det også blevet måneden, hvor A-kassen og andre diverse forsikringer skal betales, derfor er vores faste udgifter noget højere i denne måned. Vi har snakket lidt om at vi nok melder os ud af sygeforsikringen og ulykkesforsikringen, så vi ikke skal betale til det fremadrettet.

Tilgengæld har vi ikke brugt særlig meget i denne måned på fornøjelser- og madposten, så det gør lidt op for de andre højere udgifter vi har haft.

Opsparingsrate for APRIL

%

Vores nødopsparing er i denne måned blevet brugt til at betale for en cykelreparation på 1.097 kr.

Feriekontoen er steget med de sædvanlige 1.666 kr. da vi ikke har trukket noget fra den i denne måned. Som situationen ser ud lige nu, går der nok også noget tid, før vi kommer på vores næste ferie. Vi må se hvordan COVID-19 situationen udvikler sig.

Vores fællesopsparing er fortsat faldende, da vi stadig investerer som vi plejer. Den er i skrivende stund på 384.418 kr.

I april er vores samlet investeringer på 472.000 kr. Det skal siges at vi ikke kigger på vores investeringers nuværende værdi, men kun på, hvor meget vi selv har investeret.

I denne måned har vi fortsat investeret 40.000 kr. i alt på Sparindex og Nordnet. Vi investerer stadig mere på Nordnet, da vi er i gang med at afbalancere vores investeringer.

Vi har stadig et par enkelte lån på Mintos der ikke er solgt endnu, men vi har besluttet at vi ikke gider vente på dem mere. Så må de resterende penge blive overført på et andet tidspunkt, der er også kun tale om 200 kr. cirka. Så i næste måned overfører vi vores investeringer fra Mintos tilbage til vores fællesopsparing.

INVESTERINGER I APRIL

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

I alt 27.000 kr.

SPARINDEX

INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

I alt 13.000 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for april

April måned har været en stille og rolig måned, hvor vi har holdt lidt påskeferie og været på forlænget weekendbesøg hos Stefans mor. Vi har også benyttet os af det gode vejr og fået cyklet og gået en masse ture. Theas løn har i denne måned været påvirket af vores rejse til Portugal i sidste måned. Hun har nemlig ikke optjent nogle feriedage med løn på hendes arbejde endnu, så det har været betalt af egen lomme og de resterende feriepenge hun havde tilbage fra sit tidligere arbejde. Tilgengæld har vi haft nogle andre indtægter som har gjort op for den manglende løn, så vores budget er mere eller mindre som det plejer at se ud.

Vi har igen i denne måned måtte bruge af vores nødopsparing. Stefans cykel skulle repareres og det kostede 1.097 kr. Det er altid surt at skulle betale sådan nogle regninger, vi husker bare os selv på at det stadig er så meget billigere end, hvis vi valgte at have en bil.
Som vi også nævnte sidste måned, så bliver uforudsete udgifter betalt med vores nødopsparing, og det bliver ikke vist i vores budget, men kan kun ses ved at vores nødopsparingskonto falder. Vi har valgt at gøre det på denne måde, da det er mere overskueligt for os.

Aktiemarkedet har det vidst lidt bedre i denne måned? Vi er faktisk ikke helt sikre, for vi kigger stort set ikke på hvordan det går. Det er en unødig stressfaktor at følge med i aktiemarkedet i disse tider. Om vores indeksfonde er faldet med 90% eller steget med 150%, vil det alligevel ikke ændre på vores strategi, så vi ser ingen grund til at bruge energi på at bekymre os om den nuværende situation.

Vi fik investeret 40.000 kr. i april. Til dags dato har vi investeret 472.000 kr. Det betyder, at vi er nået op på 13,9% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 13,9% 13,9%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.