april 2021

Vores regnskab for april

LØNFORHØJELSE OG BOGSALG

April har været en ganske fin måned i forhold til vores indtægter, så lad os starte der!

Thea har fået en lønforhøjelse på 1.000 kr. før SKAT, så hendes indtægt vil være en smule højere fremadrettet. Vi havde håbet på at lønforhøjelsen var højere, men lidt har også ret.

Så har vi begge fået penge tilbage fra SKAT, hvilket er dejligt for vi plejer som regel at skulle betale noget tilbage… Selvfølgelig vil det være mest optimalt hvis vi kan ramme så tæt på 0 kr. som muligt, så vi håber det ser bedre ud næste år.

Så har vi også fået en pæn ekstra indkomst fra Theas bogsalg af hendes første roman “Langt væk fra Asgård”. I den forbindelse har hun også fået det der hedder “bibliotekspenge”, som man får, hvis man har en bog stående på bibliotekerne rundt omkring i Danmark.

Vores faste udgifter er høje i denne måned da vi har betalt A-kasse. Til gengæld har vi holdt vores øvrige udgifter lave i denne måned, så det hjælper på det.

Opsparingsrate for april

%

Vores nødopsparing er uændret i denne måned.

Der er blevet sat 1.666 kr. ind på feriekontoen, så den vokser fortsat, da vi ikke kan komme ud og rejse.

Vores fællesopsparing er stort set uændret i denne måned, da vi har sparet 40.000 kr. op, og som jo passer med det vi investerer. Så den er i skrivende stund på 266.278 kr.

I april har vi ind til videre investeret 995.000 kr. af vores egne penge. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 40.000 kr. i alt på Sparindex og Nordnet. Så alt er som det plejer, og vi fortsætter ind til vores fællesopsparing rammer 0 kr.

INVESTERINGER I APRIL

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

I alt 20.000 kr.

SPARINDEX

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 20.000 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 1.176.648 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for april

April har været en god måned med nogle ekstra indtægter, mens vi har holdt vores udgifter så lave som muligt, og det giver selvfølgelig en pæn opsparingsrate igen i april.

Thea var til hendes årlige “lønsamtale” i denne måned. Grunden til vi kalder det en lønsamtale og ikke en lønforhandling, er fordi at det ikke rigtigt er en forhandling, som de fleste måske kender det. Til Samtalen kommer virksomheden med et tilbud, (i Theas tilfælde 1.000 kr. ekstra i løn), og herfra er det så “take it or leave it” princippet. Bevares Thea har da mulighed for at klage, hvis hun synes det er for lidt, men hun har erfaret at det ikke ændrer noget som helst. Men lidt er vel også bedre end ingenting, og 500 kr. ekstra om måneden efter SKAT er da også okay.

Så fik Stefan også en del penge tilbage i SKAT. Vi havde egentlig ikke forventet, det var så meget, men vi tænker, at det er på grund af at han gik fra at være elev til fuldtidsansat i september 2020. Så der var vist lige noget med forskudsopgørelsen, som ikke blev ændret helt korrekt.
I princippet er det vel bedst at betale penge tilbage i SKAT, hvis man ser det ud fra et investeringssynspunkt. Det betyder jo at man har fået alle sine penge udbetalt i løbet af året, og derfor har haft mulighed for at investere dem. Og hvis man ender med at skulle betale lidt penge tilbage i SKAT, har man jo egentlig bare investeret lidt ekstra penge som ikke var ens egne, og muligvis fået et afkast, man ellers ikke ville have fået. Så i virkeligheden er det måske ikke så dårligt, at betale penge tilbage i SKAT? Ja det vare bare lige en tanke…

Vores ekstra indtægter i denne måned kommer fra Theas bogsalg. Hun får et honorar fra sit forlag to gange om året, alt efter hvor mange bøger hun har solgt. I den forbindelse får hun også det der hedder “bibliotekspenge”, fordi hendes bog kan lånes på bibliotekerne. Det er absolut ikke noget man bliver rig af, medmindre man er en af topforfatterne i Danmark. Men igen, ligesom med lønforhøjelsen så har lidt også ret, det er bedre end ingenting!

Vi fik investeret 40.000 kr. i april. Til dags dato har vi investeret 995.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 1.176.648 kr. Det betyder, at vi er nået op på 35% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 35% 35%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.