april 2023

Vores regnskab for april

Påskeferie og bogsalg

April måned er gået og vi skal se på, hvordan vores regnskab ser ud i denne måned.

Vi startede måneden ud med en uges påskeferie, hvilket var skønt. Vi var en tur i Nykøbing og så holdte vi påskefrokost med familien. Det har helt klart gjort måneden lidt bedre!

Vi får fremadrettet lidt mere udbetalt, faktisk omkring 1.400 kr. tilsammen. Det skyldes vores rentefradrag, som vi jo ikke har haft før vi købte lejligheden. Det er som sådan fint nok, men i den anden ende betaler vi jo så også en del i renter.

Så kom der lidt penge tilbage i skat, og det er jo egentlig fint nok at det ikke er mere. Der er ingen grund til at bruge SKAT som bank gennem året, det får vi ikke noget for.

Thea har fået royalties for sine bøger, det kommer der cirka to gange om året. Det varierer selvfølgelig alt efter hvor mange bøger der bliver solgt. Det er altid en dejlig overraskelse.

Så har vi også overført 9.600 kr. til vores nye “Husleje / A conto” konto, så vi er klar til næste gang vi skal betale. Det gør vi fast fremover hver måned.

Vi har også overført 1.500 kr. til vores ferieopsparing. Vi skal til at have sparet op igen til fremtidige ferier, nu hvor vi har brugt det meste. Vi har også bestilt en lejet bil på Madeira til cirka 2.500 kr. som er betalt fra denne konto. Vi skal afsted om en måneds tid. Wuhuu!

Ud over det har der været udgifter a-kassen og så lidt til vores hjemmeside.

Opsparingsrate for april

%

Vores nødopsparing er blevet fjernet, og vi har i stedet lavet en “Husleje / A conto” konto til vores faste udgifter der betales hvert kvartal.

Vi har cirka brugt 2.500 kr. fra ferieopsparingen da vi har booket en bil til vores rejse til Madeira. Vi har derfor også overført 1.500 kr. til opsparingen i denne måned til fremtidige udgifter i forbindelse med ferie.

Vores fællesopsparing har endelig lidt penge stående igen. Det er planen at vi fremadrettet begynder at spare op igen og investere vores penge.

I april har vi ind til videre investeret 1.925.000 kr. af vores egne penge. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 20.000 kr. og efter alt det med køb af lejlighed er kommet på plads, kan vi forhåbentlig investere fast hver måned fremadrettet.

INVESTERINGER I APRIL

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

Sparindex INDEX Globale Aktier KL

I alt 20.000 kr.

SaxoInvestor

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 0 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 1.780.527 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for April

Marts var en mega lang måned og april var tilsvarende en kort og hurtig måned føler vi. Det hjælper selvfølgelig at vi har holdt en uges påskeferie med diverse helligdage. Solen er også begyndt at komme lidt mere frem, hvilket har resulteret i nogle længere gåture til vandet. Måske det også hjælper lidt på humøret og får tiden til at føles hurtigere. Det kan ikke blive sommer hurtigt nok!

Vi har været en tur til Nykøbing i påskeferien og besøgt Stefans familie. Den stod så på havearbejde i et par dage hos Stefans bror, da de er ved at lave forhave. Så får vi også brugt kroppen lidt, det er nok ikke helt skidt.

Vi har også bestilt en bil til Madeira, som vi rejser til om en måneds tid. Vi lejer stort set altid bil når vi er ude at rejse, så vi selv kan bestemme, hvor vi vil køre hen. Så skal vi ikke være så afhængige af guidede ture og lokale transport muligheder. Det giver bare lidt ekstra frihed synes vi, og det er pengende værd.

Vi er heldigvis kommet i gang med at investere lidt igen. Det har været lidt nogle mærkelige måneder her på det sidste, hvor vi ikke har kunne investere som vi plejer, fordi vi skulle købe lejligheden. Men nu er der heldigvis styr på det meste, og vi tror vi har lavet et budget der gerne skulle holde til fremtidige betalinger mm. Derfor kan vi også starte med at spare penge op igen, som vi så kan investere hver måned. Forhåbentlig kan vi investere cirka 25.000 kr. om måneden, hvis vi ikke har regnet helt forkert.

Vi fik investeret 20.000 kr. i april. Til dags dato har vi investeret 1.925.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 1.780.527 kr. Det betyder, at vi er nået op på 52% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 52% 52%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.