august 2021

Vores regnskab for august

Sommerferie og afslappelse

August har være en dejlig måned! Vi har nemlig holdt sommerferie, og været på en mindre tur rundt i Danmark.

Vores indtægter er højere end de plejer at være, og som det kan ses skyldes det at Thea har fået bonus fra sit arbejde. Det er noget der helt sikkert hjælper i budgettet, når vores husleje også er steget.

Selvom vi har holdt sommerferie og været på ferie i Danmark, er vores fornøjelse / diverse stadig lav. Det kommer der en forklaring på i konklusionen nederst på siden.

Vores mad / husholdning er også ret lav i denne måned, hvilket gør at vores øvrige udgifter i det hele taget ser ret fornuftig ud.

Der er dog også lige 300 kr. til optankning af rejsekort, men heldigvis er det ikke noget der kommer hver måned, da vi for det meste tager cyklen, hvis det er muligt.

Med den ekstra indtægt ender vi derfor også på en pæn opsparingsrate på 78%, hvilket vi er meget tilfredse med.

Opsparingsrate for august

%

Vores nødopsparing er uændret i denne måned.

Der er blevet sat 0 kr. ind på feriekontoen.

Vores fællesopsparing er kun faldet en smule i denne måned. Det skyldes at vi næsten har sparet det samme op, som det beløb vi investerede i denne måned. Så den er i skrivende stund på 284.728 kr.

I august har vi ind til videre investeret 1.115.000 kr. af vores egne penge. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 40.000 kr. i alt på Sparindex og Nordnet. Det er vores mål at fortsætte med det beløb, ind til vores fællesopsparing rammer 0 kr.

INVESTERINGER I AUGUST

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

I alt 40.000 kr.

SPARINDEX

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 0 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 1.417.945 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for august

I august måned startede vi godt ud med stadig at have to ugers sommerferie. I den forbindelse tog vi en tur til Langeland og Fyn, sammen med Stefans side af familien. Vi sejlede over med færgen fra Lolland, og boede en enkelt dag på Langeland, før vi kørte videre til Fyn næste dag. På Fyn boede vi på Harridslevgaard slot, hvilket var en oplevelse! Det var flotte omgivelser, og så fik vi også set det meste af Fyn de dage vi var afsted. Og selvfølgelig måtte vi prøve Danmarks bedste romkugler, som kan købes lokalt i Nørre Aaby, (men de kan vidst også købes andre steder i landet, hvis man ikke vil helt til Fyn).

Stefans mor havde på forhånd sagt at hun gerne ville betale noget af ferien, og det siger vi jo ikke nej til. Men hvorfor har vi så ikke brugt noget af vores ferieopsparing? Ja det er der en grund til. Vi har nemlig en kuvert med penge, (der er vist omkring 9.000 kr.), som ikke kan ses i vores budget nogle steder. Men vi skriver jo at vi er gennemsigtige med vores budget, så det beyder at vi har løjet?! Forklaringen er at vi gennem de sidste 6 år, har fået diverse pengegaver til fødselsdage, jul, bryllup og hvad der ellers måtte være. Og når vi får en kontant pengegave, får vi aldrig sat dem i banken, det er simpelthen for besværligt. Så i stedet lavede vi den her kuvert, som bare har akkumuleret diverse pengegaver gennem årene. Og her valgte vi så at bruge omkring 3.000 kr. fra denne kuvert, da vi blev enige om at det er fjollet at der ligger så mange penge i vores skuffe.

Efter de tre ugers sommerferie ramte hverdagen HÅRDT, da vi igen startede på job. Det sætter altid tingene lidt i perspektiv, når vi bliver taget ud af vores vante rutiner, og vi får lov til at se, hvordan livet også kan se ud. Og det bekræfter os også i, at hele den her FIRE-rejse, som vi er i gang med, stadig er det helt rigtige valg for os. Det sker også at vi i den travle hverdag glemmer, hvad det er vi arbejder hen imod, fordi alt det med at spare penge og investere, bare er blevet en del af vores liv og de faste rutiner. I virkeligheden er det nok også derfor at vi skriver disse månedlige opdateringer, så vi holder os selv fast i vores mål, og kan se en fremgang. Selvfølgelig er det også for at dele vores rejse, hvis andre har lyst til at læse med, men det er lige så meget for vores egen skyld at vi gør det.

Opsparingsraten er vi meget tilfredse med i denne måned. Højere indtjening og lave udgifter gør at vi lander på 78% i denne måned.

Vi fik investeret 40.000 kr. i august. Til dags dato har vi investeret 1.115.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 1.417.945 kr. Det betyder, at vi er nået op på 42% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 42% 42%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.