august 2023

Vores regnskab for august

Tilbage på job og godt vejr

Sommerferien er ved at være slut for de fleste, og vi er også tilbage på jobbet igen.

Vores lønninger har været helt normale i denne måned, der er ikke nogle ekstra indtægter.

Vi har overført et lidt skævt beløb til vores ferieopsparing nemlig 867 kr. Det gør at der så står 11.000 kr. på opsparingen, som der også kan ses nedenunder i næste afsnit. Det var bare for syns skyld, det er nu pænere med runde tal.

Vi har brugt en del på fornøjelser og diverse, også mere end vi normalt plejer. Det skyldes vi har købt nogle nye ting til vores lejlighed og så også noget medicin.

Så har vi rejst en del mellem familie og venner i denne måned, og det gør at vi har brugt 650 kr. på transport.

Mad og husholdning er meget normal i denne måned.

Opsparingsrate for august

%

Vores nødopsparing er blevet fjernet, og vi har i stedet lavet en “Husleje / A conto” konto til vores faste udgifter der betales hvert kvartal. Vi overfører 9.600 kr. hver måned til denne konto.

Vi har overført 867 kr. til ferieopsparingen i denne måned til fremtidige udgifter i forbindelse med ferie.

Vores fællesopsparing har endelig lidt penge stående igen. Det er planen at vi fremadrettet begynder at spare op igen og investere vores penge.

I august har vi ind til videre investeret 2.035.000 kr. af vores egne penge. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 30.000 kr. og det er meningen at vi fremadrettet vil investere hver måned.

INVESTERINGER I AUGUST

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

Sparindex INDEX Globale Aktier KL

I alt 30.000 kr.

SaxoInvestor

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 0 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 1.979.059 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for august

Så er sommerferien slut og vi er tilbage på jobbet igen. Selvfølgelig er det fantastisk vejr i disse uger, i mens det meste af vores sommerferie gik med gråvejrsdage og regnvejr. Men det er nu meget dejligt med lidt ekstra solskin her i starten af september.

Vi er gået lidt shop-amok i denne måned. Vores lejlighed trængte til nogle nye ting, så vi har brugt lidt ekstra penge i denne måned på et par måtter og nogle lamper. Så har vi også givet altanen en omgang teaktræsolie, så den står som ny igen. Der har også været lidt udgifter til noget medicin som der normalt ikke er i vores budget. Alt det gør dog at vores fornøjelser & diverse post løber op i 2.712 kr. Normalt har vi en regel om at vi afsætter maks 2.000 kr. til den post om måneden, så det er gået lidt over budget. De fleste måneder er vi dog langt under budget, så det går nok alt sammen.

Er det en “fornøjelse” at købe teaktræsolie, inventar til lejligheden og medicin? Nej ikke rigtigt, men da vi startede med at lave budget, valgte vi at kalde posten for “fornøjelser & diverse” så vi ikke skulle udpensle det alt for meget hver måned.

Det er vist det mest sindsoprivende der er sket i denne måned, så vi ses i næste måned!

Vi fik investeret 30.000 kr. i august. Til dags dato har vi investeret 2.035.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 1.979.059 kr. Det betyder, at vi er nået op på 58% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 58% 58%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.