december 2021

Vores regnskab for december

Juleferie og gaver

Så blev det december og året er ved at være slut. Vi elsker december, det er altid spændende at se tilbage på året der gik!

Vores indkomster ser meget normale ud, Thea har fået en gave på 400 kr. som vi tæller med her.

Vores Fornøjelse / Diverse er lav i denne måned, og det samme gælder for Mad & Husholdning. Stefan har været en uges tid hjemme hos sin familie i Nykøbing, så det sænker udgifterne lidt.

Dog har vi brugt ekstra penge på gaver i denne måned, (surprise!), det er jo december. Selvom vi lever så sparsommeligt som vi gør, har vi stadig afsat gennemsnitligt 500 kr. om måneden til gaver. Vi synes det er hyggeligt at give vores familier gaver, og selvfølgelig også få gaver selv, så det er ikke noget vi er gået på kompromis med.

Og selvom der har været en ekstra udgift til gaverne, så er opsparingsraten stadig pænt høj.

Opsparingsrate for december

%

Vores nødopsparing er uændret i denne måned.

Der er blevet sat 0 kr. ind på feriekontoen.

Vores fællesopsparing er faldet i denne måned, da vi har investeret og brugt nogle af pengene herfra. Så den er i skrivende stund på 218.062 kr.

I december har vi ind til videre investeret 1.285.000 kr. af vores egne penge. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 40.000 kr. i alt på SaxoInvestor og Nordnet, så vi har investeret det vi plejer. Det er vores mål at fortsætte med at investere, ind til vores fællesopsparing rammer 0 kr.

INVESTERINGER I DECEMBER

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

I alt 20.000 kr.

SaxoInvestor

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 20.000 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 1.655.508 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for december

Så blev det endelig december, et langt år et gået, og vi håber 2022 bliver lidt bedre, set i lyset af, hvordan 2021 har været på et globalt plan. Vi stræber i hvert fald efter at komme ud og rejse, da det er ved at være 2 år siden vi sidst har været uden for Danmarks grænser, (lige på nær en smuttur til Sverige).

Vi glæder os altid til december og nytår, da det giver os mulighed for at se tilbage på året. Vi kigger på vores mål, hvor langt vi er nået i forhold til FIRE, og hvordan det næste år skal se ud. Og vi kan jo konkludere at 2021 har været et pænt aktie år, som har oversteget vores forventninger. Men det skal vi ikke snakke om her, der kommer et blog indlæg inden længe, hvor du kan læse meget mere om vores investeringer og Net Worth.

Stefan har fået en lønforhøjelse her i slutningen af året, som træder i kraft fra januar 2022. Og hold nu fast – det er blevet til 8.000 kr. ekstra i løn, (om året og før skat). Ja man bliver ikke rig af at arbejde for det offentlige, i hvert fald ikke som indkøber. Men det er selvfølgelig bedre end ingenting, og lidt har også ret, som man siger. I sidste ende bliver det vel til en 400-500 kr. ekstra udbetalt om måneden.

Vi har holdt jul hver for sig – Thea hos hendes forældre i Vanløse og Stefan i Nykøbing Falster. Det er super dejligt med et par ugers fri, for lige at komme ned i gear og glemme arbejdet i en stund. Og juletiden er altid hyggelig med familien og alt det der hører til. Det er tydeligt at mærke at ingen af os savner at komme tilbage og sidde på et kontor hele ugen, men den følelse har vi altid efter en længere ferie.

Til nytår hyggede vi os hjemme hos os selv, hvor vi bestilte sushi med et gavekort vi skulle have brugt. Og så havde vi en champagne stående fra vores bryllup, som vi ikke havde fået drukket, så det var jo en perfekt anledning nytårsaften.

Opsparingsraten er på 69% i denne måned, og det er vi fint tilfredse med.

Vi fik investeret 40.000 kr. i december. Til dags dato har vi investeret 1.285.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 1.655.508 kr. Det betyder, at vi er nået op på 49% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 49% 49%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.