februar 2021

Vores regnskab for februar

Udbytte & ekstra investering

Februar har været en stille og rolig måned for os. Juletiden er forbi, og det er dejligt det er begyndt at blive lidt varmere i vejret!

Som det kan ses på vores regnskab, har vi fået udbytte i denne måned fra vores indeksfonde. Derfor er vores indtægt også næsten dobbelt så høj, som den plejer at være.

Vi har også tjent en smule ved salg af ejendele, Thea havde nogle sko hun aldrig brugte og så havde vi nogle kopper, som vi havde fået i gave men ikke kunne bytte, så de blev solgt.

De faste udgifter er lave i denne måned så det er dejligt. Vi har heler ikke brugt det helt store på fornøjelser i denne måned. Dog har vi lidt udgifter til benzin, da vi har lånt Theas forældres bil og besøgt Stefans familie i Nykøbing Falster.

Ud over det har vi bare hygget os herhjemme, og Thea er i fuld gang med efterfølgeren til hendes bog Langt væk fra Asgård.

Opsparingsrate for februar

%

Vores nødopsparing er uændret i denne måned.

Der er blevet sat 1.666 kr. ind på feriekontoen, så den vokser fortsat, da vi ikke kan komme ud og rejse.

Vores fællesopsparing er faldet i denne måned, selvom vi har haft en ekstra indtægt fra udbytte. Det skyldes vi har investeret dobbelt så meget som vi plejer. Derfor er den i skrivende stund på 279.945 kr.

I februar har vi ind til videre investeret 915.000 kr. af vores egne penge. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 80.000 kr. i alt på Sparindex og Nordnet. Vi fik et større udbytte, som vi valgte at geninvestere sammen med vores normale investeringer.

INVESTERINGER I FEBRUAR

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

I alt 40.000 kr.

SPARINDEX

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 40.000 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 1.031.337 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for februar

Februar har været en lidt kedelig måned, det føles som om den bare er forsvundet uden der er sket det helt store. Vi har dog fået et større udbytte fra vores indeksfonde, men det er jo i sig selv ikke en god nyhed. Og hvorfor er det så ikke lige det? De fleste ville måske ikke klage over at få 30.000 kr. ekstra udbetalt, men når pengene kommer via udbytte fra vores investeringer, bliver der betalt 27% i skat af beløbet. Og hvis vi kunne vælge, ville vi være mere interesseret i at udskyde skatten så meget som muligt, så den bliver i indeksfondene og er med til at generere et større afkast. Men det er ikke noget vi selv vælger, så der er ikke så meget at gøre ved det.
Men for at afhjælpe problemet en smule, har vi valgt at geninvestere udbyttet plus lidt ekstra. Normalt investerer vi 40.000 kr. om måneden, men i denne måned investerede vi 80.000 kr. da vi gerne ville geninvestere udbyttet i dagene efter udbetalingen. Tanken var lidt at de fleste nok geninvesterer deres udbytte, så kurserne vil stige igen. Men det er jo bare gætværk, og ikke nødvendigvis sådan det kommer til at se ud. Under alle omstændigheder er det jo ikke skidt at investere lidt flere penge, så hvorfor ikke gøre det efter et kursfald.

Vi fik investeret 80.000 kr. i februar. Til dags dato har vi investeret 915.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 1.031.337 kr. Det betyder, at vi er nået op på 30% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 30% 30%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.