februar 2022

Vores regnskab for februar

128.000 kr. i udbytte?!

Februar er gået og vi skal se på, hvordan regnskabet ser ud. Stefans løn er steget en smule med omkring 400 kr. mere udbetalt, og det skyldes den lønforhøjelse han har fået.

Så er det også i februar der bliver udbetalt udbytte, og som det kan ses har vi næsten fået udbetalt 128.000 kr. efter skat. Det er jo helt vildt, (men både en positiv og negativ ting).

Så har der været lidt udgifter til transport, da Thea har været på en længere togtur, og vi har været en tur til Nykøbing F.

Stefan var også en tur til tandlægen, som heldigvis ikke blev en dyr omgang, så det var dejligt!

Vores fornøjelse & diverse, samt mad & husholdning ser meget normale ud, faktisk lidt under det vi budgetterer med.

Opsparingsrate for februar

%

Vores nødopsparing er uændret i denne måned.

Der er blevet sat 0 kr. ind på feriekontoen.

Vores fællesopsparing er faldet i denne måned, da vi har investeret og brugt nogle af pengene herfra. Så den er i skrivende stund på 187.433 kr.

I februar har vi ind til videre investeret 1.505.000 kr. af vores egne penge. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 180.000 kr. i alt på SaxoInvestor og Nordnet, da vi har geninvesteret vores udbytte samt de 40.000 kr. vi normalt investerer. Det er vores mål at fortsætte med at investere, ind til vores fællesopsparing rammer 0 kr.

INVESTERINGER I JANUAR

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

I alt 70.000 kr.

SaxoInvestor

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 110.000 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 1.530.478 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for februar

Så gik februar måned, og det har været en lidt speciel måned på aktiemarkedet, i hvert fald for os! Som du måske ved, så udbetaler nogle indeksfonde et udbytte, og Sparindex’s fonde udbetaler dem her i slutningen af februar. I den forbindelse har vi cirka fået 190.000 kr. i udbytte før skat. Det er jo helt vandvittigt højt, i hvert fald i forhold til de tidligere år vi har investeret. Det fortæller jo selvfølgelig også, hvor godt det er gået på aktiemarkedet i 2021.
Vi skal dog betale skat af udbyttet, så når vi trækker skatten fra, ender vi med at have cirka 128.000 kr. udbetalt fra vores udbytter. Det lyder sgu da meget fedt lige at få en mindre lottogevinst udbetalt, ikke? Det kommer an på, hvordan man ser på det, og lige nu er det egentlig ikke så fedt i vores tilfælde. Med lidt hurtig hovedregning kan du nok regne dig frem til, at vi cirka har betalt 60.000 kr. i skat af udbyttet. Og da indeksfondene falder i værdi tilsvarende det udbytte der bliver udbetalt, betyder det også at vores investeringer er faldet meget i værdi. Da vi har betalt de 60.000 kr. til skat, er det i virkeligheden bare penge der er trukket ud af vores investeringer, som vi så ikke få renters rente effekten af fremadrettet, hvilket er lidt øv.

En ting vi også har lært i denne måned, er at SaxoInvestor og Nordnet kun trækker 27% i skat af udbyttet, men da vi overstiger progressionsgrænsen, skal vi betale 42% i skat af alt over 114.400 kr. Her måtte vi så lave en frivillig indbetaling til skat på cirka 12.000 kr., så det kom til at passe.

Når alt det så er sagt, så kan det godt være det er surt at betale så meget i skat af et udbytte på 190.000 kr. Men set fra en anden vinkel, hvis vi ikke skulle betale noget i skat, ville det også betyde at vores investeringer ikke var steget sidste år.

Opsparingsraten er på 93% i denne måned, men den er jo kunstigt høj da vi har fået udbytte som en indtægt. Vi vælger dog at medregne udbytte som en indtægt i vores regnskab, selvom vi geninvesterer hele beløbet. Det synes vi giver mest mening for os, da vi betaler skat af pengene, og de bliver til en del af den pulje som vi selv har investeret i stedet.

Vi fik investeret 180.000 kr. i februar. Til dags dato har vi investeret 1.505.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 1.530.478 kr. Det betyder, at vi er nået op på 45% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 45% 45%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.