januar 2020

Vores regnskab for januar

Starten på et nyt år

Så fik vi taget hul på et nyt år, og januar er forløbet stille og roligt for os. Januar er en af de dyrere måneder, hvor vores faste udgifter er højere på grund af diverse forsikringer. Vores A-kasse udgift er også steget, da Stefan er fyldt 30 år og skal til at betale et højere kontingent.

Som det også kan ses er vores totale indkomst meget højere end den plejer at være. Det skyldes at Thea har arvet nogle penge efter hendes mormor der er gået bort. Vi ved godt at det giver et forkert billede af vores normale økonomi, da opsparingsraten i denne måned lander på 90%. Men vi har valgt at være helt ærlige og gennemsigtige med vores økonomi og det ville vi ikke være, hvis vi undlod at nævne arven.

Januar blev også måneden, hvor det viste sig at investeringsplatformen for crowdlending “Envesto”, var en scam. Og det betyder desværre at vi har mistet vores investeringer hos Envestio, som var på 20.000 kr. Det er en kedelig oplevelse, men set fra den positive side, var det bedre at det skete nu, end om flere år i fremtiden, hvor vi måske ville have investeret endnu mere på platformen.

Opsparingsrate for januar

%

Vi har ikke haft brug for vores nødopsparing i denne måned, så den bliver på de sædvanlige 20.000 kr.

Der var ikke brug for ferieopsparingen i denne måned, men vi har lavet den sædvanlige månedlige indbetaling på 1.666 kr.

Den sidste konti er vores fællesopsparing. Beholdningen er steget en del efter vi har arvet 90.000 kr. Så den er i skrivende stund på 423.820 kr.

I januar er vores samlet investeringer på 352.000 kr.

Vi investerede 40.000 kr. i alt på Nordnet og Sparindex. Vi investerede også 7.700 kr. på Envestio, men det viste sig at være en scam, så vi har mistet hele vores investering på 20.000 kr. og derfor er den fjernet fra oversigten til venstre.

Vi må tage ved lære af det der er sket, og bruge det til at tænke lidt mere over vores investeringer i fremtiden.

INVESTERINGER I januar

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

I alt 20.000 kr.

SPARINDEX

INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

I alt 20.000 kr.

ENVESTIO

I alt 7.700 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for januar

Starten på år 2020 har været en smule turbulent. Theas mormor gik bort i 2019, hvilket har efterladt en arv til Thea på 90.000 kr. Vi valgte at medregne arven i vores budget, for at være 100% gennemsigtige med vores indkomster. Det medfører selvfølgelig at vores opsparingsrate bliver noget højere end den normalt er.

Januar blev også måneden, hvor vi lærte at vi ikke skal investere i hvad som helst. Vi mistede 20.000 kr. som vi havde investeret på Envestio. Det er nemt at være bagklog og sige, at det lød også for godt til at være sandt, når de tilbød omkring 20% return på investeringerne. Men sandheden er, at vi troede på det var en god investering.

Det har også medført at vi stort set trækker os fra crowdlending. Vi er ikke længere interesseret i at tage den risiko, når det er så nemt for en platform at forsvinde med alle investorernes penge. Hvis vi fremadrettet skal investere i crowdlending, bliver det formegentlig på danske platforme.

Vi fik investeret 47.700 kr. i januar, hvor 7.700 kr. er gået tabt hos Envestio. Til dags dato har vi investeret 352.000 kr. Det betyder, at vi er nået op på 10,4% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 10,4% 10,4%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.