Januar 2023

Vores regnskab for januar

Så gik der endnu et år

Vi håber i har haft et godt nytår! 

Endnu et år er gået og det er blevet januar. Vores januar har ikke været så speciel, og der er heller ikke sket det helt store i budgettet.

Dog er det blevet tid til at betale A-kasse, som altid er en større udgift. Thea har også været en tur til tandlægen, som kostede 2.627 kr. Det er første gang i hendes liv at hun har et hul i tænderne, så det var jo ikke en sjov overraskelse! Vi håber at der går endnu 33 år før det næste hul kommer.

De to større regninger betyder også at vores opsparingsrate er noget lavere end de andre måneder. Men sådan er det, alle måneder kan ikke være lige gode.

Opsparingsrate for januar

%

Vores nødopsparing er uændret i denne måned.

Der er blevet sat 0 kr. ind på feriekontoen, da vi stadig er i gang med at bruge det vi har sparet op.

Vores fællesopsparing er steget i denne måned, da vi ikke har investeret. Så den er i skrivende stund på 130.958 kr.

I januar har vi ind til videre investeret 1.905.000 kr. af vores egne penge. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 0 kr. Du kan læse længere nede på siden hvorfor.

INVESTERINGER I JANUAR

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

Sparindex INDEX Globale Aktier KL

I alt 0 kr.

SaxoInvestor

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 0 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 1.923.404 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for januar

Så blev det januar. Jul og nytår er overstået, og det føles allerede som om det er flere måneder siden vi holdte juleferie. Vi har dog planlagt lidt ferie til påske, men der er stadig et par måneder til.

Til jer der kigger vores budget og investeringer igennem, har i måske lagt mærke til, at vi ikke har investeret nogle penge i januar. Det er der dog en god grund til, nemlig at vi er ved at spare op til noget andet.

Vi har længe boet til leje i den lejlighed vi bor i, (faktisk 10 år næsten), men nu er vi kommet i en situation, hvor vi har fået muligheden for at købe lejligheden. Det har vi så valgt at vi gerne vil, og er derfor pt. i kontakt med vores bank mm. Det betyder jo også at der skal en del penge til udbetalingen, da vi gerne vil undgå et banklån. Så rundt regnet skal vi have omkring 300.000 kr. Derfor har vi valgt ikke at investere, da vi skal bruge vores penge fra fællesopsparingen. 

Hvis man kigger på vores fællesopsparing og andre konti, kan det måske også ses at vi jo pt. ikke har 300.000 kr. Men heldigvis får vi udbytte fra vores aktier her til februar, som gør at vi forhåbentlig når det beløb. Normalt er det jo ikke så fedt at få et højt udbytte, men lige i dette tilfælde kommer det faktisk meget belejligt. 

Vi har ikke detaljerne på plads endnu mht. købet af lejligheden, men forhåbentlig går alt som det skal så vi kan overtage lejligheden snarest muligt.

Vi fik investeret 0 kr. i januar. Til dags dato har vi investeret 1.905.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 1.923.404 kr. Det betyder, at vi er nået op på 56% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 56% 56%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.