juLi 2021

Vores regnskab for juli

Højere husleje & sommerferie

I juli måned er der sket lidt ændringer i vores budget, og desværre er det ikke nogle gode forandringer. Vores husleje er steget, og vil fremover være 8.000 kr. i stedet for de tidligere 6.000 kr. vi har betalt.

Så har vi også overvejet om vi skal købe den lejlighed vi bor til leje i, men det kan du læse mere om i konklusionen nederst på siden.

Så har vi også betalt a-kasse i denne måned, så det er også en kedelig post, der tager en god bid af opsparingsraten.

Vores fornøjelser / diverse er meget normal i denne måned, vi har ikke brugt penge på det helt vilde.

Det samme gælder for vores mad / husholdning, den holder sig også under de 1.400 kr. som vi har afsat hver måned.

Den højere husleje og betaling til a-kassen påvirker også vores opsparingsrate en del i denne måned, så den er ikke lige så høj som de sidste par måneder.

Opsparingsrate for juni

%

Vores nødopsparing er uændret i denne måned.

Der er blevet sat 0 kr. ind på feriekontoen.

Vores fællesopsparing er steget i denne måned, da vi valgte ikke at investere pga. et eventuelt lejlighedskøb. Så den er i skrivende stund på 288.837 kr.

I juli har vi ind til videre investeret 1.075.000 kr. af vores egne penge. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 0 kr. i alt på Sparindex og Nordnet. Det skyldes at vi muligvis skal købe den lejlighed vi bor til leje i, og skal bruge pengene på en udbetaling.

INVESTERINGER I JULI

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

I alt 0 kr.

SPARINDEX

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 0 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 1.334.505 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for juli

Juli måned har budt på en del overraskelser samt svære overvejelser vi har skulle gøre os. Vores husleje er steget til 8.000 kr., hvilket var en kedelig nyhed, da vi før kun betalte 6.000 kr. Vi ved begge godt at 8.000 kr. stadig er billigt for at bo i en lille lejlighed på Amager, men det var stadig en udgift vi ikke havde regnet med i vores budget.

Så har vi heller ikke investeret noget i denne måned, hvilket var meget underligt, da vi har gjort det fast i omkring 2 år nu. Men der var en god grund til det, vi overvejer nemlig at købe den lejlighed vi bor til leje i. Det er pt. Theas forældre der ejer lejligheden, men de synes også det kunne være en fin idé at vi købte den, så de ikke længere skal stå for alt det praktiske, og hvad der ellers måtte være. Så i den forbindelse skal vi bruge en god portion penge til udbetalningen, så vi slipper for et banklån. Det er dog stadig uvist om vi køber lejligheden, da der er mange overvejelser vi skal gøre os i den forbindelse. Forhåbentlig er det afklaret i næste måneds opdatering!

Men nu til det allervigtigste – VI HAR SOMMERFERIE! Og vi har valgt at holde 3 ugers sammenhængende sommerferie, da udsigten til at komme ud og rejse senere i år stadig ikke ser for god ud. Det er skønt at få en pause fra hverdagen og de daglige arbejdsrutiner. Det giver os virkelig en mulighed for lige at tage et skridt tilbage og overveje livets muligheder, og hvad det egentlig er vi gerne vil, (og det er bestemt ikke at sidde på et kontor resten af livet).

Opsparingsraten er præget at den højere husleje samt udgiften til a-kasse, og er derfor “kun” på 64% i denne måned.

Vi fik investeret 0 kr. i juli. Til dags dato har vi investeret 1.075.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 1.334.505 kr. Det betyder, at vi er nået op på 39% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 39% 39%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.