juli 2022

Vores regnskab for juli

Den værste måned siden start

Puha, sikke en måned! Juli har været en af de dyreste måneder for os siden vi begyndte vores rejse mod FIRE i 2019. Forhåbentlig kommer der ikke så mange flere af dem lige foreløbig.

Som det kan ses i vores regnskab har vi betalt a-kasse i denne måned, ellers er de faste udgifter som de plejer at være.

Vi har brugt en del på transport i denne måned, da vi har besøgt venner og familie med tog, så det har kostet lidt på rejsekortet.

Vores madbudget er lidt højere end det plejer at være, men stadig under vores estimerede forbrug.

Stefan har været en tur til cykelsmeden, da der var lidt problemer med hans gear. Heldigvis kunne det klares med et nyt gearkabel.

Så kommer den post der har trykket hele månedens opsparingsrate gevaldigt ned. Stefan har været en tur til tandlægen, (eller mange ture blev det til). Efter et par uger med en ulidelig tandpine endte det med to rodbehandlinger, og det koster hvad det nu engang koster.

Opsparingsrate for juli

%

Vores nødopsparing er uændret i denne måned.

Der er blevet sat 0 kr. ind på feriekontoen, da vi stadig er i gang med at bruge det vi har sparet op.

Vores fællesopsparing er faldet i denne måned, da vi har investeret og brugt nogle af pengene herfra. Så den er i skrivende stund på 138.655 kr.

I juli har vi ind til videre investeret 1.705.000 kr. af vores egne penge. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 80.000 kr. i alt på SaxoInvestor og Nordnet. Det er vores mål at fortsætte med at investere, ind til vores fællesopsparing rammer 0 kr.

INVESTERINGER I JULI

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

I alt 20.000 kr.

SaxoInvestor

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 60.000 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 1.753.518 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for juli

Juli måned har været en ret kedelig måned set fra et økonomisk synspunkt. Ud over betaling til a-kasse, et højt transportforbrug og en tur til cykelsmeden, har Stefan også været en tur til tandlægen, som kostede lidt over 12.000 kr. Der er jo desværre ikke så meget at gøre ved det, og pengene er trods alt godt givet ud, sammenlignet med at gå rundt og have en ulidelig tandpine. Forhåbentlig kommer der ikke en lignende overraskelse lige foreløbig.

Det betyder også at vores opsparingsrate i denne måned kun er på 35%, hvilket er det laveste nogensinde, siden vi startede vores investeringer i 2019. På den anden side, hvis vi skal se lidt positivt på det, har vi stadig sparet lidt over 14.000 kr. op i denne måned trods de meget høje udgifter. Det er jo også en form for trøst, at selvom det går virkelig dårligt, kan vi stadig spare et pænt beløb op.

Trods tandpine og høje udgifter har det også været en god måned. Vi har besøgt vores familie og venner, samt været til Vordingborg festuge med Stefans familie. Så har det jo også været fint vejr, så vi nyder det med nogle gå-/cykelture rundt på Amager.

Som vi nævnte i sidste måned, har vi trukket vores investeringer ud af The Many. Det betyder også at de 40.000 kr. som vi har trukket ud, har vi flyttet over til vores andre investeringer. Der er altså blevet investeret for 80.000 kr. i vores indeksfonde i denne måned, hvilket vi er godt tilfredse med. Det gør det lidt mere enkelt for os, at vi nu kun skal forholde os til de investeringer.

Vi fik investeret 80.000 kr. i juli. Til dags dato har vi investeret 1.705.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 1.753.518 kr. Det betyder, at vi er nået op på 52% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 52% 52%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.