juni 2019

Vores regnskab for juni

mere styr på tingene

Juni var en stille og rolig måned med et par mindre udgifter i form af et tandlægebesøg og betaling til vores rejsekort. I denne måned var vi nemlig både til påskefrokost og hjemme hos Stefans familie i Nykøbing Falster.

Det er værd at nævne, at vores “Fornøjelse / Diverse” er faldet en del i denne måned. Både i april og maj var posten tæt på vores grænse, som er 2000 kr. Det skyldes at vi hele tiden prøver at blive mere bevidste om, hvad vi bruger vores penge på.

Opsparingsrate for juni

%

Vores nødopsparing forbliver uberørt, mens ferieopsparingen er steget siden sidst med 1666 kr. som den bør hver måned.

I denne måned har vi prøvet at få helt styr på vores konti. Vi har derfor “tømt” vores lønkonti for resterende beløb, som vi havde stående. De resterende penge havde vi ikke fået fjernet, da vi begyndte at lave budgetter. Vi har derfor overført 26.768 kr. i alt til vores fællesopsparing for at vores konti fremover kun står med den løn, som vi får udbetalt. Dette burde også gøre det mere overskueligt for os i fremtiden, når vi skal regne kommende budgetter ud, da vi kun skal tage udgangspunkt i det løb, som rent faktisk står på vores lønkonti.

I juni er vores samlet investeringer på 89.300 kr.

I juni nåede vi at investere 35.000 kr. Denne gang investerede vi blandt andet på Mintos og Sparindex. Som noget nyt har vi i denne måned fået oprettet en månedsoparing på platformen Nordnet. Vi startede ud med at investere for 10.000 kr., men planen er at sætte dette beløb op til 20.000 kr. om måneden.

Vi har derfor investeret i både crowdlending og indeksfonde i denne måned.

INVESTERINGER I JUNI

kroner investeret

MINTOS

Diverse udlån

I alt 5.000 kr.

SPARINDEX

INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

I alt 20.000 kr.

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

I alt 10.000 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for juni

Juni var den måned, hvor vi for alvor har fået styr på vores konti og lagt en plan for, hvordan det fremadrettet skal fungere. Vores lønkonti bliver brugt til diverse betalinger og forbrug der må være i løbet af måneden. Slut på måneden laver vi vores budget, hvor vi kan se hvordan vi har brugt vores penge. Det resterende beløb der så står tilbage på vores lønkonti bliver overført til fællesopsparingen. På den måde starter vi “på en frisk” hver måned, når den nye løn er gået ind på vores konti.

Juni blev også den måned, hvor vi for alvor kastede os ud i at investere i specifikke indeksfonde – og ikke mindst have fundet de to platforme, som vi vil investere igennem, (Sparindex og Nordnet).

Alt i alt har vi fået mere styr på tingene – både i forhold til viden om investering, men også i forbindelse med budgettering og en reducering af vores “Fornøjelser / Diverse”-post. På den måde ramte vi en milepæl for vores opsparingsrate på hele 70%.

Vi fik investeret 35.000 kr. i juni. Til dags dato har vi investeret  for 89.300 kr. Det betyder, at vi er nået op på 2,6% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 2,6% 2,6%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.