juni 2023

Vores regnskab for juni

En tur til Madeira

Vi håber i har nydt juni måned lige så meget som os. Vejret har været skønt, og så tog vi en tur til Madeira.

Vores lønninger er højere end de plejer at være i denne måned. Stefan har fået ferietillæg og Thea har fået en lønforhøjelse med tilbagevirkende kraft til april, så hun har fået lidt ekstra udbetalt.

Så har Thea også tjent 2.807 kr. på redaktørarbejde, hvilket jo er en god ekstra lille indkomst. Det hjælper alt sammen, og hun får lov til at lave det hun godt kan lide, samt hun får betaling for det.

Så har vi betalt termin for første gang i denne måned, men det skriver vi lidt mere om nederst på siden. Vores budget viser bare det beløb vi overfører hver måned til vores “husleje & A conto” konto, så pengene står klar til betaling.

Vi har også valgt at overføre 3.000 kr. til vores rejseopsparing, så vi kan spare op til den næste rejse vi skal på.

Vi har også brugt 372 kr. på en rejseforsikring i denne måned, men udgiften kan ikke ses i budgettet da pengene er taget fra vores “Ferieopsparing” konto.

Opsparingsrate for juni

%

Vores nødopsparing er blevet fjernet, og vi har i stedet lavet en “Husleje / A conto” konto til vores faste udgifter der betales hvert kvartal. Kontoen er faldet i denne måned, da vi har betalt termin.

Vi har overført 3.000 kr. til ferieopsparingen i denne måned til fremtidige udgifter i forbindelse med ferie.

Vores fællesopsparing har endelig lidt penge stående igen. Det er planen at vi fremadrettet begynder at spare op igen og investere vores penge.

I juni har vi ind til videre investeret 1.975.000 kr. af vores egne penge. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 20.000 kr. og efter alt det med køb af lejlighed er kommet på plads, kan vi forhåbentlig investere fast hver måned fremadrettet.

INVESTERINGER I JUNI

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

Sparindex INDEX Globale Aktier KL

I alt 20.000 kr.

SaxoInvestor

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 0 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 1.893.800 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for juni

Så begyndte det endelig at blive lidt varmere i vejretog måske lidt for varmt. Juni blev i hvert fald en meget tør måned, hvor det endte med de fleste håbede på lidt regnvejr!

Vi startede måneden med at tage 8 dage til Madeira. Det var en lidt anderledes ferie end hvad vi normalt tager på. Vi sigter som regl efter de lidt mere nordiske lande og måske koldere rejsemål, hvor vi kan komme på nogle flotte vandreture i de store landskaber som på Island og Færøerne. Der er bare noget helt specielt ved naturen disse steder, og så er det som regl langt væk fra alt og alle andre, så man får det meste for sig selv. 
Her skiller Madeira sig lidt ud, da det vist nok er kendt som “Pensionist Øen”, og nu forstår vi da også godt, hvorfor det har fået det navn. Lad os bare sige at vi var tæt på at være de yngste på vores hotel. Til gengæld fik vi nogle fantastiske oplevelser på Madeira. Vi var på en masse vandreture i bjergene, som nok er noget af det hårdeste, (men også det flotteste), vi har prøvet. Så hvis du trænger til en eksotisk rejse, og godt kan lide at vandre, så er Madeira helt sikkert et hit, hvis man lige ser bort fra den uendelige strøm af tourister på øen. Rejsen kostede os lidt over 12.000 kr. i alt med fly, hotel, billeje, mad osv. Så det var heller ikke så galt. 

Vi har også for første gang betalt termin efter vi har købt lejligheden vi bor i. Betalingen har været for de sidste 4 måneder, men fremadrettet bliver det betalt hvert kvartal. Vi afsætter 6.000 kr. hver måned, og den regning vi lige fik var vist på lidt over 23.000 kr. så det passer meget fint. Vi var lidt nervøse for, om vi nu havde afsat nok og regnet rigtigt.

Så har vi også tjent lidt ekstra i denne måned. Stefan har fået feriepenge udbetalt svarende til cirka 2.500 kr. Så har Thea fået en lønforhøjelse. Normalt får hun det til april, men de var lidt forsinkede. Så hun fik 1.200 kr. i lønforhøjelse, med tilbagevirkende kraft. Det blev til lidt over 3.000 kr. ekstra udbetalt hos hende i denne måned, og fremadrettet vil det nok være tæt på 700 kr. ekstra om måneden.
Thea har også lavet noget redaktørarbejde som hun godt kan lide at lave ved siden af hun selv skriver bøger. Det har givet 2.800 kr. i denne måned.

Vi fik investeret 20.000 kr. i juni. Til dags dato har vi investeret 1.975.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 1.893.800 kr. Det betyder, at vi er nået op på 56% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 56% 56%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.