maj 2021

Vores regnskab for maj

Feriepenge og nyt bad

Vi synes maj er gået hurtigt! Måske er det fordi, der er sket så meget, at så føler vi tiden flyver af sted. Det er jo både godt og skidt! Vi nyder i hvert fald de varmere temperaturer.

Som det kan ses i vores regnskab, har vi haft en ekstra indtægt i form af de indefrosne feriepenge, og dem valgte vi selvfølgelig at få udbetalt. Så er der også et mindre beløb af ferietillæg, som vi har fået gennem vores lønarbejde. Til sidst er der et mindre udbytte fra vores investeringer på The Many, men det er jo ikke noget at prale af.

Da vi er ved at få lavet nyt bad i lejligheden, har vi boet hos Stefans mor i omkring 2 uger. Det kan også ses på vores madpost, som cirka er det halve af hvad den plejer at være. Dog har vi måtte bruge ekstra penge på transport for at komme frem og tilbage et par gange.

Så har Stefan været en tur til tandlægen, heldigvis blev det ikke en dyr omgang!

Vi har også brugt lidt ekstra penge på gaver i denne måned. Det skyldes en barnedåb og et par fødselsdage i familien.

Opsparingsrate for maj

%

Vores nødopsparing er uændret i denne måned.

Der er blevet sat 1.666 kr. ind på feriekontoen, så den vokser fortsat, da vi ikke kan komme ud og rejse.

Vores fællesopsparing er faktisk steget lidt i denne måned, da vi har sparet 47.000 kr. op. Det er jo ikke planen den skal stige, men det er heller ikke normalt at vi sparer så meget op. Så den er i skrivende stund på 271.830 kr.

I maj har vi ind til videre investeret 1.035.000 kr. af vores egne penge. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 40.000 kr. i alt på Sparindex og Nordnet. Så alt er som det plejer, og vi fortsætter ind til vores fællesopsparing rammer 0 kr.

INVESTERINGER I MAJ

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

I alt 20.000 kr.

SPARINDEX

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 20.000 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 1.218.535 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for maj

I denne måned har vi følt os lidt som nomader! Vi er nemlig ved at få lavet nyt bad i vores lejlighed, og processen er trukket lidt ud, da det har været svært at få fat i en håndværker/gulvmand der skal ordne det sidste. Så det betyder også at vi ikke har kunne gå i bad hele måneden. Derfor besluttede vi os at flytte hjem til Stefans mor i Nykøbing F., hvor vi har boet i et par uger. Vi blev dog nødt til at tage til København igen, da vores arbejde krævede det. Så pt. står den på etagevask i håndvasken, som vi er ved at være lidt trætte af. Men i bedste FIRE-stil er det sikkert meget godt for vandregningen?

Som det kan ses på vores regnskab har vi også kun brugt 670 kr. på mad. Og kan man virkelig leve for det, som 2 voksne mennesker? Ja måske, men vi kan ikke. Det skyldes selvfølgelig at vi har boet hos Stefans mor i 2 uger, hvor vi ikke har skulle betale for maden. Så der er vi måske lidt forkælede, men vi tilbød skam selv at betale og det ville hun ikke tage i mod. Sådan er ens forældre vel nu engang. Til gengæld fik hun en flot blomst da det var mors dag!

Selvom madposten har været lav, har vi brugt ekstra penge på transport, da vi har været nødt til at køre lidt frem og tilbage mellem København og Nykøbing F. Så det vi ikke har brugt på mad har vi så brugt på transport. Vi har heldigvis kunne låne Theas forældres bil et par gange, hvor vi kun skal betale for benzinen, og det er noget billigere end at tage toget.

Dog har vi brugt en del ekstra på gaver i denne måned. Normalt har vi afsat 500 kr. gennemsnitligt, så der er blevet brugt det dobbelte i denne måned. Det skyldes en barnedåb, og så har vi været til et par familiefødselsdage. Det er måske ikke særligt FIRE-agtigt at bruge mange penge på gaver, men vi får flotte gaver af vores familie, og derfor vil vi også gerne give noget igen.

Vi fik investeret 40.000 kr. i maj. Til dags dato har vi investeret 1.035.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 1.218.535 kr. Det betyder, at vi er nået op på 36% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 36% 36%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.