maj 2022

Vores regnskab for maj

Ekstra indkomst og ny stilling

I maj måned er der sket lidt af hvert. Som det kan ses i vores budget, har vi haft nogle ekstra indkomster. Stefan har fået lidt penge tilbage i SKAT, det er jo altid en god overraskelse. Så længe vi ikke skal betale noget tilbage, så er vi tilfredse.

Thea har fået en ny stilling på sit arbejde, og det påvirker hendes bonusordning, men det kan du læse mere om nederst på siden.

Så har Thea tjent lidt penge ved at holde et foredrag omkring det at være forfatter. Ud over det har hun også tjent lidt ved at hjælpe med at rette en persons bog igennem, så den bliver klar til at blive udgivet. Det er helt klart noget hun ønsker at bruge mere tid på i fremtiden, og derfor er hun begyndt at tilbyde sin hjælp.

Thea har også fået bibliotekspenge i denne måned, og det er for hendes bog “Langt Væk fra Asgård” samt en novellesamling hun har været med til at skrive som hedder “Noget er på vej”.

Vores udgifter er meget normale. Dog har vi brugt 900 kr. på transport, (som vist nok er noget af det højeste nogensinde på én måned). Det skyldes vi har været i Nykøbing F. tre gange i denne måned. En af gangene var i forbindelse med en fødselsdag, og derfor har vi udgifter til gaver.

Så har Stefan været en tur til tandlægen, og det var den helt store gennemgang, så den post blev lidt dyrere end forventet.

Opsparingsrate for maj

%

Vores nødopsparing er uændret i denne måned.

Der er blevet sat 0 kr. ind på feriekontoen, da vi stadig er i gang med at bruge det vi har sparet op.

Vores fællesopsparing er faldet i denne måned, da vi har investeret og brugt nogle af pengene herfra. Så den er i skrivende stund på 162.612 kr.

I maj har vi ind til videre investeret 1.625.000 kr. af vores egne penge. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 40.000 kr. i alt på SaxoInvestor og Nordnet. Det er vores mål at fortsætte med at investere, ind til vores fællesopsparing rammer 0 kr.

INVESTERINGER I MAJ

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

I alt 20.000 kr.

SaxoInvestor

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 20.000 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 1.605.113 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for maj

Vi har haft ret travlt i maj måned, hvilket gør at vi glæder os endnu mere til at vi skal til Island i 10 dage fra d. 8-18 juni. Wuhuu!

Thea har fået en ny stilling på sit arbejde som Backoffice Coordinator. Før hed hendes stilling Sales Coordinator, men de arbejdsopgaver hun sad med, passede ikke rigtigt til den stilling. Så hendes arbejdsopgaver er blevet opdateret lidt sammen med den nye stilling.
Det kommer til at påvirke hendes løn (på en måde). Som det var før fik hun en bonus udbetalt to gange om året, alt efter om virksomheden nåede deres mål. Så det kan jo være ret usikkert og svært at regne med. I hendes nye stilling er bonusordningen så fjernet, men i stedet får hun det tilsvarende mere i løn. Så det hun har fået i bonus de sidste 2 år er egentlig bare blevet divideret med 24, og så langt oven i hendes løn. Det er helt klart en forbedring, da det giver mere mening i vores budget, at vi har en fast indtægt at regne ud fra.

Vores indkomst i maj er en del højere end hvad den plejer at være. Det skyldes blandt andet at Stefan har fået lidt penge tilbage i SKAT. Det meste kommer dog fra Theas passion for bogskrivning og det at arbejde med bøger, og alt hvad det indebærer. Hun har holdt et foredrag for autister, der selv interesserer sig for det at skrive bøger, og det var en super god oplevelse for begge parter. Så er hun også begyndt at hjælpe andre forfattere, der har brug for hjælp til at få læst deres bog igennem og strammet den op, så bogen er helt klar til at blive sendt til forlagene. Det tager hun lidt betaling for, med tryk på “lidt”, for hun gør det ekstremt billigt sammenlignet med andre. Så hvis du helt tilfældigt lige kender nogen, der kæmper med en bog og har brug for lidt hjælp, så kan de se Theas priser her.
Så har Thea også fået det der hedder “bibliotekspenge”. Det betyder egentlig bare, at hun får penge for det antal eksemplarer af bøger hun har stående på biblioteker rundt omkring i landet. Bibliotekerne har så en lang og kompleks måde for, hvordan beløbet du får udbetalt bliver udregnet, så det gider vi ikke gå i dybden med. Lige nu har Thea hendes egen bog “Langt Væk fra Asgård” stående på bibliotekerne, og så har hun været med til at skrive en novellesamling, “Noget er på vej”. Størstedelen af indtægten er dog fra hendes egen bog, så det er helt klart her det kan betale sig at bruge kræfterne. Hendes næste bog udkommer også senere i år “Langt væk far Midgård”, og den er hun i fuld gang med at rette igennem.

Vi har også brugt en del på transport i denne måned, da vi har været i Nykøbing F. hos Stefans familie tre gange. Det skyldes en fødselsdag og så en del arbejde hos Stefans bror, som lige har bygget et nyt hus. Så der blev brugt en weekend på havearbejde og så blev der brugt en weekend på at lægge en terrasse. Selvom der er gået 900 kr. til togture, så husker vi stadig os selv på, at det er meget billigere end at have en bil.  Det ville dog være noget nemmere med en bil ind i mellem, men sådan er det.

Vi fik investeret 40.000 kr. i maj. Til dags dato har vi investeret 1.625.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 1.605.113 kr. Det betyder, at vi er nået op på 47% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 47% 47%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.