MARTS 2020

Vores regnskab for marts

ARBEJDE HJEMMEFRA OG FERIE

I denne måned har vi været i Portugal i 8 dage. Det var lige før at corona-krisen for alvor satte ind, og vi nåede hjem med flyet inden Danmark blev sat på pause. Det har medført at vi begge har måtte arbejde hjemmefra de sidste ugers tid. Vi er spændt på at se hvor længe det skal vare.

Vores indkomst er stort set normal i denne måned. Thea har fået udbetalt lidt feriepenge, og Stefan har fået lidt penge tilbage fra Danmark efter et tandlægebesøg.

Vores faste udgifter er i den høje ende i denne måned, da det er blevet tid til den årlige betaling til indbo- og årsrejseforsikring. Vi har også brugt lidt penge på gaver i denne måned, da vi skulle have været til en fødselsdag, som af gode grunde er blevet rykket.

Tilgengæld har vi ikke brugt så mange penge på fornøjelser i denne måned, da vi som sagt har været på ferie, og Danmark var sat på pause da vi kom hjem. Så vi har nogle biografture og restautrantbesøg til gode!

Opsparingsrate for marts

%

Vores nødopsparing er i denne måned blevet brugt til at betale en tandlægeregning på 1.775 kr. De penge skal betales tilbage til kontoen de løbende måneder.

Feriekontoen er faldet en smule, da vi har brugt penge til vores Portugal rejse. Vi havde betalt en stor del af udgifterne til rejsen for flere måneder siden, så det er derfor den ikke er faldet mere end den er.

Vores fællesopsparing er på vej nedad igen efter sidste måneds ekstra indtægt. Den er i skrivende stund på 404.311 kr.

I marts er vores samlet investeringer på 432.000 kr. Det skal siges at vi ikke kigger på vores investeringers nuværende værdi, men kun på, hvor meget vi selv har investeret. For recessionen der er godt i gang lige nu, har selvfølgelig påvirket vores investeringer. De er faldet med 20-40% ligesom for mange andre. Men det er ikke vigtigt for os, at holde øje med vores investeringers værdi hver måned, da vi alligevel først har planer om at skulle bruge pengene om 10+ år. Vi holder i stedet styr på, hvor meget vi selv har investeret.

I denne måned har vi investeret 40.000 kr. i alt på Sparindex og Nordnet. Vi har investeret det meste på Nordnet, da vi sørger for at der er investeret omkring lige mange penge i hver af vores indeksfonde.

Vi venter fortsat på at alle vores lån på mintos bliver solgt. Vi har fået solgt de fleste, men vi har ikke overført pengene til vores fællesopsparing endnu, og derfor skriver vi fortsat at pengene er på Mintos. Hvis alt går efter planen, så regner vi med at overføre pengene i næste måned.

INVESTERINGER I MARTS

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

I alt 27.000 kr.

SPARINDEX

INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

I alt 13.000 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for marts

Marts har været en god måned, trods at verden blev ramt af corona. Vi  har været på ferie i Portugal, og det er noget vi har set frem til i mange måneder. Selvom vi sparer så meget som vi gør, og har et stramt budget, prioriterer vi stadig de ting der er vigtige for os – at rejse. Vores FIRE-rejse er lang, og det at finde balancen mellem vores mål og vores hverdagsliv er essensielt for at det lykkedes. Og derfor tager vi stadig på ferie, og har afsat 20.000 kr., som vi med god samvittighed kan bruge på at rejse om året. Kunne vi opnå FIRE endnu hurtigere, hvis vi ikke brugte penge på at rejse? Bestemt, men det er et valg vi har taget. FIRE-rejsen skal ikke være en byrde, det skal være en oplevelse og livsstil der varer ved.

Stefan var også til tandlægen i denne måned, og det kostede 1.775 kr., som vi betalte med vores nødopsparing. Uforudsete udgifter der bliver betalt med vores nødopsparing, bliver ikke vist i vores budget, men kan kun ses ved at vores nødopsparingskonto falder. Vi har valgt at gøre det på denne måde, da det er mere overskueligt for os. Man kan sige at det måske ikke er nødvendigt at gøre det på denne her måde, når vi samtidig har en stor fællesopsparing, som kan betale uforudsete udgifter. Men vi “øver” os og har planlagt at det skal gøres som vi gør nu, når der på et tidspunkt ikke længere er flere penge på vores fællesopsparing. Så vil det nemlig være vores nødopsparing der skal tages i brug, så det ikke påvirker vores investeringer den givne måned, hvis der kommer en stor uforudset udgift.

Aktiemarkedet har det stadig ikke for godt, og vores indeksfonde er stadig faldet en del i værdi. Som vi skrev i sidste måned, så er det ikke noget der bekymrer os, da vi bare ignorerer det. Vi investerer fortsat som vi plejer efter vores strategi, og har ingen planer om at ændre det. Det er fristende at investere flere penge, når vi kan se at markedet er faldet 20-40%, men samtidig aner vi ikke, hvordan markedet ser ud i næste måned. Derfor husker vi os selv på at vi ikke kan time markedet, og det er derfor vi har lagt den strategi vi har da vi begyndte.

Vi fik investeret 40.000 kr. i marts. Til dags dato har vi investeret 432.000 kr. Det betyder, at vi er nået op på 12,7% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 12,7% 12,7%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.