marts 2021

Vores regnskab for marts

Påskeferie og salg af aktier

Marts har også været en stille måned, men heldigvis nærmer vi os en tid, hvor det bliver lidt varmere i vejret! Det glæder vi os til. Vores indtægter via vores lønninger, er som de plejer. Men vi har solgt nogle aktier vi havde hos Top Danmark, som Stefan engang har arvet efter sin morfar. Det var kun 10 aktier, og vi havde egentlig glemt vi havde dem, så derfor valgte vi også at sælge dem. Der er ingen grund til at beholde de aktier, når vi ikke interesserer os for enkeltaktier alligevel.

Så har vi betalt indboforsikring i denne måned, og den dækker de næste 12 måneder. Så det er en udgift der kun kommer en gang om året, heldigvis! Vi har brugt lidt ekstra penge på gaver i denne måned, og det skyldes nogle fødselsdage.

I slutningen af marts har vi også været i Helsingør med Theas familie i nogle dage. Det var dejligt at komme lidt væk fra de normale rammer, og så er vi ellers også i gang med at nyde påskeferien.

Vores opsparingsrate er over 70%, og det synes vi selv er mega fedt, hvis vi kan blive ved med det. Det afhænger selvfølgelig helt af hvilke udgifter der er i måneden, men ind til videre har vi holdt os over.

Opsparingsrate for marts

%

Vores nødopsparing er uændret i denne måned.

Der er blevet sat 1.666 kr. ind på feriekontoen, så den vokser fortsat, da vi ikke kan komme ud og rejse.

Vores fællesopsparing er faldet i denne måned, og det skulle den også gerne da vi investerer som vi plejer. Så den er i skrivende stund på 267.565 kr.

I marts har vi ind til videre investeret 955.000 kr. af vores egne penge. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 40.000 kr. i alt på Sparindex og Nordnet. Så alt er som det plejer, og vi fortsætter ind til vores fællesopsparing rammer 0 kr.

INVESTERINGER I MARTS

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

I alt 20.000 kr.

SPARINDEX

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 20.000 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 1.109.608 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for marts

Marts har også været en stille måned som februar. Vi har ikke haft nogle betydelige ekstra indtægter eller udgifter i denne måned. Dog har vi solgt 10 aktier hos Top Danmark, som Stefan engang arvede efter sin morfar. Men da vi ikke interesserer os for enkeltaktier, (og faktisk havde glemt at vi havde de her 10 aktier), så har vi valgt at sælge dem.

Vi har brugt lidt ekstra penge på gaver i denne måned, men en af gaverne er først til en fødselsdag i november. Vi valgte bare at købe gaven nu, da det ikke er en butik vi lige kommer forbi igen foreløbig. Så det kommer os bare til gode til november!

Så inviterede Theas forældre os også i campinghytte i Helsingør her i slutningen af marts. Så der har vi holdt ferie i et par dage, og det var super dejligt at komme lidt væk. Helsingør og omegn er et flot sted, med masser af natur og strand. Resten af påskeferien skal vi nyde herhjemme med en masse gåture og afslapning, og det er heldigvis gratis!

En ting der ikke er så sjov er at vi fik en besked fra vores bank om at nu sænker de også beløbet vi må have stående til 100.000 kr. alt over dette beløb skal vi betale 0,50% i rente. Så det er lidt irriterende, men vi løser nok problemet ved at flytte nogle af vores penge til henholdsvis Nordnet og Sparindex, så vi slipper for de negative renter. Godt man ikke har mange millioner stående, så kunne det hurtigt blive en dyr og besværlig affære!

Vi fik investeret 40.000 kr. i marts. Til dags dato har vi investeret 955.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 1.109.608 kr. Det betyder, at vi er nået op på 32% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 32% 32%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.