oktober 2022

Vores regnskab for oktober

En kedelig (corona) måned

Så er vi endelig igennem oktober! Det føles som om måneden har varet for evigt, og vi har været ramt af sygdom, men mere om det nederst på siden, her skal vi kigge på regnskabet for måneden.

Vores lønninger er som de plejer, men Thea har fået royalties fra salg af sine nu to bøger. Så har hun tjent lidt ekstra ved at hjælpe andre forfattere med deres bøger. Hun tilbyder redaktørarbejde til en meget billig penge, så nystartede forfattere kan få hjælp til at gøre deres bøger helt skarpe inden de skal udgives.

Så har Thea også fået en mindre pengegave i forbindelse med hendes bogudgivelse.

Det er måneden hvor a-kassen skal betales, det er altid en dyr post, men sådan er det.

Vores mad & husholdning er i den høje ende i denne måned, (i forhold til hvad den plejer at være). Vi tror det er fordi at vi har været syge, så har vi nok købt nogle ting vi normalt ikke køber. Vi har afsat 1.400 kr. så det går nok lige med den 50’er over!

Opsparingsrate for oktober

%

Vores nødopsparing er uændret i denne måned.

Der er blevet sat 0 kr. ind på feriekontoen, da vi stadig er i gang med at bruge det vi har sparet op.

Vores fællesopsparing er faldet i denne måned, da vi har investeret og brugt nogle af pengene herfra. Så den er i skrivende stund på 119.701 kr.

I oktober har vi ind til videre investeret 1.825.000 kr. af vores egne penge. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 40.000 kr. i alt på SaxoInvestor og Nordnet. Det er vores mål at fortsætte med at investere, ind til vores fællesopsparing rammer 0 kr.

INVESTERINGER I OKTOBER

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

Sparindex INDEX Globale Aktier KL

I alt 20.000 kr.

SaxoInvestor

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 20.000 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 1.750.528 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for oktober

Vi har haft en lidt kedelig oktober måned, med alt for meget sygdom. Thea havde gået i nogle uger og beklaget sig over ondt i siden af maven, og vi troede det var pga. nogle yogaøvelser, hvor hun havde forstrukket en muskel. Smerterne gik dog ikke væk og blev kun værre, hvor hun tog til lægen, og fik konstateret at det var en slem lungebetændelse. Så hen på hospitalet med hende, hvor hun fik antibiotika tre gange dagligt via drop. Hun fik heldigvis lov til at cykle frem og tilbage, da vi bor ret tæt på Amager Hospital, så det var fint nok. Efter nogle dage synes hospitalet så at det var en god idé at hun tog en COVID test, og den var desværre positiv, så derfra blev hun indlagt i isolation på hospitalet. Et par dage efter indlæggelsen, scannede de hende så, da hun stadig havde smerter, og de fandt en stor cyste på hende milt. Det var så den der havde forårsaget de mange smerter da der var betændelse i den. For at afrunde historien, så drænede de cysten for væske, og Thea fik lov til at komme hjem igen, da hendes infektionstal var faldet tilstrækkeligt. Stefan har haft COVID i samme periode, og har nu mistet smags- og lugtesansen. Vi hoster og snotter begge to stadig her to uger efter, men forhåbentlig går det snart over.

Sikke en måned!

For lige at snakke om noget helt andet, så har vi tilføjet endnu en indeksfond til vores investeringer. Vi har snakket om det i noget tid, og besluttet at vi fremover nok stopper med at investere på SaxoInvestor, og kun bruger Nordnets månedsopsparing. I den forbindelse har vi valgt at investere 20.000 kr. i Sparindex Globale Aktier KL, og fremadrettet vil vi hovedsageligt kun investere i den. Grunden til det valg er egentlig bare for at gøre det nemmere for os selv, og spare kurtagen på SaxoInvestor, hvor vi selv skal købe hver måned.

Der er ikke så meget andet spændende at fortælle. Ud over at det altid er fedt når Thea tjener lidt ekstra på sit forfatterskab. Man bliver ikke rig af at skrive bøger, men med tiden kan det give lidt ekstra på kontoen. Selvom det ikke kan måles op mod de timer hun har lagt i det.

Vi fik investeret 40.000 kr. i oktober. Til dags dato har vi investeret 1.825.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 1.750.528 kr. Det betyder, at vi er nået op på 51% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 51% 51%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.