Vores investeringer og net worth 2022

Jan 2, 2022Investeringer

Glædeligt nytår alle sammen! Vi håber i har haft en skøn jul og en god nytårsaften med familien og dem i holder af, trods diverse corona restriktioner. Vi har i hvert fald nydt en dejlig lang juleferie, sammen med vores familier.

Hvis du har læst vores nytårs-post fra sidste år, vil du nok lægge mærke til, at det er det samme billede vi har brugt… Da vi bare holdte nytår hjemme hos os selv, følte vi ikke lige for at tage festlige billeder. Men vi ligner dog stadig os selv, dog har Stefan fået en ny frisure, men den må i have til gode.

Det her blogindlæg er udelukkende en oversigt over vores investeringer samt net worth, til dem der har interesse i at se, hvad vi har investeret i. Så derfor har vi valgt at lave en total opgørelse over, hvor meget vi selv har investeret samt vores investeringers nuværende værdi. 

Investeringerne er opgjort d. 01.01.2022.

Vi skriver jo også på vores hjemmeside, at vi er 100% gennemsigtige, så i den forbindelse tænker vi også det må være fint, at vi viser tallene på vores investeringer. Vi viser selvfølgelig i forvejen hver måned, hvor meget vi investerer og hvad vi investerer i under vores budgetter, men her får du det i en udpenslet version!

Det skal nævnes at nedenstående afkast og udbytte er før skat.

SaxoInvestor

Nordnet

The Many

Europa Small Cap KL 

Investeret: 198.747 kr.
Værdi:  kr. 250.969 kr.
Afkast: 52.222 kr.
Udbytte: 7.529 kr.

DJSI World KL

Investeret: 241.077 kr.
Værdi: 304.024 kr.
Afkast: 62.947 kr.
Udbytte: 11.267  kr.

VALBY – VANLØSE

Investeret: 20.000 kr.
Værdi: 20.042 kr.
Afkast: 42 kr.
Udbytte: 728 kr.

USA Small Cap KL

Investeret: 196.561 kr.
Værdi: 253.719 kr.
Afkast: 57.158 kr.
Udbytte: 9.560 kr.

Globale Akt Min Risk KL

Investeret: 262.019 kr.
Værdi: 301.392 kr.
Afkast: 39.373 kr.
Udbytte: 8.271 kr.

NORDVEST

Investeret: 20.000 kr.
Værdi: 20.952 kr.
Afkast: 952 kr.
Udbytte: 1.175 kr.

USA Growth KL

Investeret: 187.307 kr.
Værdi: 276.437 kr.
Afkast: 89.130 kr.
Udbytte: 14.120 kr.

OMX C25 KL

Investeret: 161.311 kr.
Værdi: 227.973 kr.
Afkast: 66.662 kr.
Udbytte: 5.180 kr.

Oversigt for SaxoInvestor

Total investeret: 582.615 kr.
Total aktieværdi: 781.125 kr.
Total afkast: 198.510 kr.
Total udbytte: 31.209 kr.

Oversigt for Nordnet

Total investeret: 664.407 kr.
Total aktieværdi: 833.389 kr.
Total afkast: 168.982 kr.
Total udbytte: 24.718 kr.

Oversigt for The Many

Total investeret: 40.000 kr.
Total aktieværdi: 40.994 kr.
Total afkast: 994 kr.
Total udbytte: 1.903 kr.

Samlet oversigt over konti og investeringer

Alle vores investeringer

SaxoInvestor værdi: 781.125 kr.
Nordnet værdi: 833.389 kr.
The Many værdi: 40.994 kr.
Total værdi: 1.655.508 kr.

Alle vores bankkonti

Stefans lønkonto: 18.428 kr.
Theas lønkonto: 20.248 kr.
Nødopsparing: 20.000 kr.
Ferieopsparing: 43.914 kr.
Fællesopsparing: 218.062 kr.
Total værdi: 320.652 kr.

Totale net worth
1.976.160 kr.

Sidste år da vi lavede samme opgørelse, endte vores net worth på 1.301.261 kr. Det vil altså sige at den er steget med 674.899 kr. på bare det sidste år. Det er helt vildt at tænke på, og det har oversteget alle vores forventninger. Måske er det også lidt for godt til at være sandt? Aktiemarkedet er trods alt gået amok i 2021, og det er selvfølgelig også derfor vores net worth er steget med så meget, selvom vi også er gode til at spare op selv. Forhåbentlig får vi et mere stille aktiemarked i 2022, så det kan stabiliserer sig lidt igen. I sidste ende er vi dog lidt ligeglade, da vi fortsætter med at investere hver måned som vi plejer, så om det fortsætter op, stopper eller falder gør os ikke det helt store.

Vi ses til næste år, og tak fordi du kiggede med!

14 Comments

 1. Kira

  Godt gået. Hvad har i af investeringsplaner for 2022?

  Reply
  • Stefan & Thea

   Hej Kira.

   Tak! Vi fortsætter egentlig bare som vi plejer, med at investere 40.000 kr. hver måned i vores valgte indexfonde. Det har fungeret meget fint for os ind til videre, og det er så dejligt nemt 🙂
   Et “for sjov” mål vi har sat for 2022 er at have en net worth på 2.500.000 kr. ved slutningen af året. Det afhænger dog meget af, hvordan markedet ser ud til den tid, så det er svært at forudse.

   Venlig hilsen,
   Stefan & Thea

   Reply
 2. Anders

  Har I ikke pensioner der skal medregnes?

  Reply
  • Stefan & Thea

   Hej Anders,

   Det har vi valgt ikke at gøre lige nu. Vores pensioner udgør på nuværende tidspunkt lidt under 300.000 kr., og det er svært at vurdere, hvor meget det bliver til når vi rent faktisk begynder at få det udbetalt.
   Så lige nu ser vi det bare som en ekstra bonus når vi engang når dertil i vores liv 🙂

   Venlig hilsen,
   Stefan & Thea

   Reply
 3. Steffen

  Hejsa.
  Af ren nysgerrighed. Hvorfor kan man ikke se af jeres månedlige forbrug, hvor meget I har brugt på ferie?
  Mvh Steffen

  Reply
  • Stefan & Thea

   Hej Steffen,

   Vi skriver altid omkring alle vores udgifter. I juni 2022 har vi f.eks. skrevet at vores tur til Island har cirka kostet 22.000 kr. 🙂
   Det er ikke hver måned vi bruger penge på ferie, og lige pt. er vi i gang med at bruge vores “ferieopsparing”. Fremadrettet når vi overfører penge til den konto, vil det også fremgå af vores budget.

   Venlig hilsen,
   Stefan & Thea

   Reply
   • Steffen

    Men de 22k fremgår ikke af jeres regnskab for måneden. Og dermed tæller disse udgifter vel ikke med i jeres opsparingsrate?

    Reply
    • Stefan & Thea

     Hej Steffen,

     Korrekt det fremgår ikke i vores regnskab. Vores ferieopsparing er penge vi har lagt til side gennem de seneste år. Vi var lidt i tvivl om hvordan vi ville gøre det, (det har også været en læringsproces for os). Vi har ikke sat penge ind på feriekontoen det seneste år, da vi ikke rigtigt fik brugt pengene pga. covid og manglende mulighed for at rejse.
     Fremadrettet vil det dog fremgå i vores regnskab, når der bliver sat penge ind på feriekontoen, så det påvirker den enkelte måneds opsparingsrate.

     Venlig hilsen,
     Stefan & Thea

     Reply
 4. Nicolai

  Et lidt off-topic spørgsmål, men hvordan forholder familie, venner, kolleger etc. sig til at i er så åbne omkring jeres økonomi?

  Reply
  • Stefan & Thea

   Hej Nicolai,

   Vores forældre var måske lidt skeptiske i starten, men kunne godt se pointen i det vi gør. Ellers har alle vores nærmeste egentlig ikke sagt meget til det, ud over at de synes det er spændende og interessant.
   Kollegaerne synes også det er sejt det vi har gang i, og spørger ind i mellem ind til aktier osv. Men vores kollegaer kender dog ikke til denne hjemmeside, de har kun set os i fjernsynet / avisen, (så vidt vi ved!)

   I bund og grund er det jo bare tal. Vi har dog mødt kritik af vores valg og den måde vi lever på, men det har været på Facebook og gennem e-mails. Hvad fremmede tænker om os bruger vi ikke tid på at bekymre os om 🙂

   Hvad tænker du om at være så åben omkring ens økonomi?

   Venlig hilsen,
   Stefan & Thea

   Reply
   • Nicolai

    Hej, og tak for svar 🙂

    Det er ret interessant at følge jer og andre som også vil noget andet end det traditionelle arbejdsliv og pensionstilværelse.

    Jeg har personligt en helt anden tilgang til FIRE hvor jeg ikke tænker så meget på at spare i dagligdagen, men mere på at lave en virksomhed jeg og min hustru kan leve af på sigt. Hvis det lykkes bliver det jo ikke egentlig “pension” med vist det man kalder Barista-FIRE. Det ville dog være super grænseoverskridende for mig at være så åben om det, så det var egentlig derfor jeg spurgte.

    Reply
    • Stefan & Thea

     Hej Nicolai,

     Der er mange veje til en mere økonomisk fri fremtid, og det handler klart om at finde den vej, der passer til ens familie. Vores mål er som sådan heller ikke at gå tidligt på pension. Thea vil rigtig gerne bruge mere tid på at skrive bøger og være forfatter og Stefan vil gerne bruge mere tid på at male kunst. Hvis det lykkedes vil vi også tjene lidt penge den vej, og vi vil elske det vi laver, men ikke være afhængig af to faste indkomster, når vi når vores FIRE-mål. Så vi kan sagtens forstå jeres idé med at skabe en virksomhed, hvis det er noget i brænder for! Det lyder spændende. Om man er helt, halvt eller deltids FIRE, betyder ikke det store, hvis man kan lide at lave det man gør 🙂
     I starten var det også grænseoverskridende for os, og vi tænkte nemlig også hvad vores familie, venner og kollegaer ville sige. Men her 3 år efter er det ikke noget vi tænker over mere.
     Held og lykke til jer!

     Venlig hilsen,
     Stefan & Thea

     Reply
 5. Sebastian

  Hej med jer.

  Følger lidt med i jeres rejse mod økonomisk uafhængighed.

  Jeg undrer mig over at ikke begge udnytter jeres muligheder for at bruge jeres aktiesparekonto? Der på givet tidspunkt kan indsættes over 107.000 kroner i 2023 og 135.000 kroner for år 2026.
  Med to 2 aktiesparekontoer, der er fuld investeret i akkumulerende ETF eller danske investeringersforeninger, se jeg et kæmpe potentiale for at i undgår en del skat, som nu hvor i rammer det maksimale for og skal betale en skat på 42 %.

  Vh.
  Seb

  Reply
  • Stefan & Thea

   Hej Sebastian,

   Tak fordi du følger med på vores side 🙂
   Vi har skam overvejet aktiesparekontoen, men er kommet frem til, at det ikke er noget vi vil benytte.
   Vi investerer ikke i lagerbeskattet investeringer, og så prøver vi så vidt muligt også at gøre det så nemt for os selv når vi investerer, ved at holde vores investeringer samlet på lige nu Nordnet og SaxoInvestor.
   Det er rigtigt at man sparer lidt skat, men samtidig synes vi heller ikke at det giver den helt store mening, når der er et loft på, hvor meget man må investere på aktiesparekontoen.
   Hvis der ikke var et loft på, var det måske en anden snak 🙂

   Venlig hilsen,
   Stefan & Thea

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.