maj 2024

Vores regnskab for maj

Barsel og børneopsparing

Så gik den første måned med en nyfødt baby, og vi har begge været på barsel. Det kan også ses lidt i vores budget.

Vores lønninger er steget. Thea har fået en mindre lønforhøjelse på cirka 500 kr. efter skat. Stefan er steget på grund af overenskomstforhandlinger, og det har cirka givet 1.100 kr. efter skat. Så det er jo ikke helt tosset, når der også lige er kommet en baby.

Vi har fået lidt penge tilbage fra vores A conto forbrug. Thea har også tjent lidt penge på noget forfatterarbejde.

Vi har sat 1.000 kr. til side til ferieopsparing, selvom vi ikke lige har planer om at rejse i år.

Der er brugt lidt ekstra på fornøjelser i denne måned. Det skyldes nok vi begge har gået hjemme på barsel.

Til dem der normalt følger med, vil i kunne se at vi har tilføjet “baby” til vores “Mad & Husholdning” post. Vi overvejede at give “baby” en post for sig selv, men det bliver for bøvlet at holde styr på. Så nu ryger det hele ind under den samme post. Så den post vil så fremover indeholde ting til baby som bleer, mad, tilbehør, tøj osv. Derfor har vi også fremadrettet afsat 2.000 kr. til den post i vores gennemsnitlige budget.

Opsparingsrate for maj

%

Vores nødopsparing er blevet fjernet, og vi har i stedet lavet en “Husleje / A conto” konto til vores faste udgifter der betales hvert kvartal. Vi overfører 9.600 kr. hver måned til denne konto.

Vi har overført 1.000 kr. til ferieopsparingen i denne måned til fremtidige udgifter i forbindelse med ferie.

Der står lidt penge på vores fællesopsparing, men det er dog kun midlertidigt da vi investerer de penge løbende hver måned.

I maj har vi ind til videre investeret 2.375.000 kr. af vores egne penge inkl. geninvesteret udbytte. Vores investeringers samlede værdi kan ses længere nede på siden.

I denne måned har vi investeret 30.000 kr. og det er meningen at vi fremadrettet vil investere hver måned.

INVESTERINGER I MAJ

kroner investeret

NORDNET

Sparindex INDEX DJSI World KL

Sparindex INDEX OMX C25 KL

Sparindex INDEX Globale Aktier KL

iShares MSCI ACWI UCITS ETF USD (Acc)

I alt 30.000 kr.

SaxoInvestor

Sparindex INDEX USA Growth KL

Sparindex INDEX Europa Small Cap KL

Sparindex INDEX USA Small Cap KL

I alt 0 kr.

Vores samlede investeringers værdi: 2.493.461 kr.

Vil du også investere? Lær hvordan du kommer i gang her!

Konklusion for maj

Så gik den første måned med baby og Stefans barsel er allerede slut. Det gik alt for hurtigt!

Det har været en god måned i forhold til vores indkomst. Vi er begge steget cirka 1.600 kr. i løn til samlet efter skat, og det er jo meget fedt når der er kommet en baby, som også koster lidt ekstra. Heldigvis koster en baby ikke så meget det første år, det bliver værre når han skal starte i vuggestue.

Vi har også fået 2.198 kr. tilbage fra A conto. Gennem det sidste år har vi aktivt besluttet at prøve at bruge mindre vand og varme. Tidligere havde vi en dårlig vane med at tage meget lange og varme bade, så det har vi ændret. Det er fedt at kunne se, at det faktisk har hjulpet og vi har fået et par tusind tilbage.

Så har vi også oprettet en børneopsparing i vores bank, men da loftet er på 6.000 kr. om året, har vi valgt også at lave et depot til ham via Nordnet, hvor vi investerer for ham som en form for anden børneopsparing. Det synes vi giver god mening, for at få så stor gavn af renters rente som mulig. Men hold da op en jungle at finde rundt i, med alle mulige mærkelige regler for, hvad man må investere i til sit barn. Vi vil jo gerne vælge “rigtigt” og sørge for at vores barn kan benytte sit frikort til at betale skatten, for at få det størst muligt afkast til når han engang bliver voksen.
Heldigvis har Frinans, (som mange af jer nok kender i forvejen), en mega god guide til, hvordan man nemt kommer i gang. Han kommer også med gode eksempler på, hvilke fonde der kan være gode til netop et barn der har et depot hos Nordnet.

Hvis i står i samme situation som os, eller bare gerne vil lave en ekstra opsparing til jeres barn, så tag et kig på hans blog. Det var i hvert fald en kæmpe hjælp for os.

Frinans Børneopsparingsguide

I princippet vil vi gerne investere de børnepenge vi får hvert kvartal. Det er cirka 20.000 kr. om året de første par år. Men for at få størst gavn af renters rente, investerer vi f.eks. 30.000 kr. for ham, en af de kommende måneder, og herefter modregner vi med de børnepenge vi vil få gennem de næste par år. På den måde skal vi ikke vente 1-2 år for at investere en større sum penge. Det kræver selvfølgelig at vi har lidt kapital til det, men vi har nemlig lidt penge stående på vores opsparingskonto, som vi tænkte at bruge.

Vi fik investeret 30.000 kr. i maj. Til dags dato har vi investeret 2.375.000 kr. og vores samlede investeringers værdi er på 2.493.461 kr. Det betyder, at vi er nået op på 73% af vores FIRE mål.

  • Vores mål 73% 73%

Vil du også gerne spare mere op?

På Sparsommelig har vi mange gode tips og tricks til, hvordan du kan højne din opsparingsrate.