Vores investeringer og net worth 2021

Jan 2, 2021Investeringer

Glædeligt nytår alle sammen! Vi håber i har haft en skøn jul og en god nytårsaften med familien og dem i holder af. Vi har i hvert fald nydt en mindre juleferie, som vi trængte til.

Det her blogindlæg falder lidt uden for de andre kategorier vi normalt skriver om. Det her er udelukkende en oversigt over vores investeringer samt net worth, til dem der har interesse i at se, hvad vi har investeret i. Så derfor har vi valgt at lave en total opgørelse over, hvor meget vi selv har investeret samt vores investeringers nuværende værdi. Investeringerne er opgjort d. 01.01.2021.

Vi skriver jo også på vores hjemmeside, at vi er 100% gennemsigtige, så i den forbindelse tænker vi også det må være fint, at vi viser tallene på vores investeringer. Vi viser selvfølgelig i forvejen hver måned, hvor meget vi investerer og hvad vi investerer i under vores budgetter, men her får du det i en udpenslet version!

Sparindex

Nordnet

The Many

Europa Small Cap KL 

Investeret: 132.762 kr.
Værdi: 153.218 kr.
Afkast: 20.456 kr.
Udbytte: 4.120 kr.

DJSI World KL

Investeret: 131.296 kr.
Værdi: 144.163 kr.
Afkast: 12.867 kr.
Udbytte: 1.753  kr.

VALBY – VANLØSE

Investeret: 20.000 kr.
Værdi: 19.431 kr.
Afkast: -569 kr.
Udbytte: 461 kr.

USA Small Cap KL

Investeret: 113.708 kr.
Værdi: 138.027 kr.
Afkast: 24.319 kr.
Udbytte: 0 kr.

Globale Akt Min Risk KL

Investeret: 152.263 kr.
Værdi: 147.843 kr.
Afkast: -4.420 kr.
Udbytte: 2.598 kr.

NORDVEST

Investeret: 20.000 kr.
Værdi: 20.432 kr.
Afkast: 432 kr.
Udbytte: 737 kr.

USA Growth KL

Investeret: 103.093 kr.
Værdi: 132.158 kr.
Afkast: 29.065 kr.
Udbytte: 4.477 kr.

OMX C25 KL

Investeret: 120.681 kr.
Værdi: 162.233 kr.
Afkast: 41.552 kr.
Udbytte: 1.523 kr.

Oversigt for Sparindex

Total investeret: 349.563 kr.
Total aktieværdi: 423.403 kr.
Total afkast: 73.840 kr.
Total udbytte: 8.597 kr.

Oversigt for Nordnet

Total investeret: 404.240 kr.
Total aktieværdi: 454.239 kr.
Total afkast: 49.999 kr.
Total udbytte: 5.874 kr.

Oversigt for The Many

Total investeret: 40.000 kr.
Total aktieværdi: 39.863 kr.
Total afkast: -137 kr.
Total udbytte: 1.198 kr.

Samlet oversigt over konti og investeringer

Alle vores investeringer

Sparindex værdi: 423.403 kr.
Nordnet værdi: 454.239 kr.
The Many værdi: 39.863 kr.
Total værdi: 917.505 kr.

Alle vores bankkonti

Stefans lønkonto: 17.759 kr.
Theas lønkonto: 19.210 kr.
Nødopsparing: 20.000 kr.
Ferieopsparing: 35.583 kr.
Fællesopsparing: 291.204 kr.
Total værdi: 383.756 kr.

Totale net worth
1.301.261 kr.

Så 1.301.261 kr. er det blevet til ind til videre. Det er langt over vores egne forventninger, og også på så kort tid. År 2020’s aktieafkast har også været langt over det sædvanlige, så det må næsten forventes at år 2021 ikke kommer til at se lige så godt ud. Men det er jo bare gætværk og i sidste ende er der ingen der ved det. 
Det eneste vi ved er at vi fortsætter med vores investeringer og DCA-strategi, så vi fortsat kan investere hver måned det kommende år. Hvis vi ser et større dyk i aktiemarkedet igen, har vi dog snakket om, at investere en større sum penge fra vores fællesopsparing. Men det vil tiden vise! 

26 Comments

 1. Investering

  Hej med jer!

  Er netop faldet over jeres flotte hjemmeside her til aften. Jeg har læst et par opslag med stor fornøjelse!
  Inspirerende og flot, hvor langt i er nået med jeres investeringseventyr. Fedt at i deler så åbent ud af rejsen.
  Netop inspirationen og motivationen er noget af det, som vi ligeledes forsøger at give videre. Så tak!

  Vh. Patrick

  Reply
  • Stefan & Thea

   Hej Patrick!

   Tak fordi du kigger med og synes om vores side!

   Venlig hilsen,
   Stefan & Thea

   Reply
 2. Kim

  Hej Thea og Stefan

  Tak for en spændende omgang læsning, og ikke mindst jeres transparente tilgang til emnet, som virkelig er til stor inspiration. Og som bestemt giver stof til eftertanke. Ingeniøren er allerede godt i gang med overvejelserne omkring, hvordan FIRE kan implementeres i eget regi. Dette gav anledning til et par spørgsmål, som I forhåbentlig kan bidrage med lidt sparring omkring. 🙂

  Indregner man i FIRE KUN investering i frie midler? Jeg tænker her på, at vi selv er i en situation hvor vi bor i eget hus (med et huslån med afdrag og deraf opnår en opsparing i mursten), indbetaler til pension gennem arbejdspladsen (inklusive en andel udover standardaftalen) samt fortsat indbetaler til efterlønsordningen. Alle 3 eksempler på alternative opsparinger.

  Spørgsmålet er særligt relateret til beregningen af opsparingsprocenten, hvos disse bidrag enten kan inkluderes eller udelades.

  Økonomioptimerende hilsner
  Kim

  Reply
  • Stefan & Thea

   Hej Kim!

   Og tak fordi du læser med! Fedt at høre vi kan inspirere, og i selv giver jer i kast med lidt FIRE 🙂

   For at svare på dit spørgsmål, så ved jeg at folk gør det meget forskelligt. Nogle medtager deres afdrag på huslån, når de regner opsparingsprocent ud, og nogle gør ikke. Men her synes jeg godt man kan argumentere for at afdrag på huslån er en “form for opsparing”, så på den måde er det fint at inkludere det i jeres opsparingsprocent.
   I forhold til diverse pensioner, er det igen forskelligt. Men jeg tror de fleste ikke regner det med i opsparingsprocenten. Det gør vi i hvert fald ikke. Arbejdsmarkedspensionen bliver en god overraskelse når vi engang når der til 🙂

   Venlig hilsen,
   Stefan & Thea

   Reply
 3. Signe

  Kære Stefan og Thea,

  Tak fordi I deler. Jeg går ikke efter FIRE, men bliver meget inspireret af jer og FIRE alligevel, i jagten på mine økonomiske drømme.

  Jeg undrede mig over, at I anfører jeres husleje inkl. a conto, men kan ikke se at I i de sidste 12 mdr. har fået en regulering i budgettet. Er det fordi I tager den fra/sætter den ind på jeres opsparing?

  Jeg vil også meget gerne høre hvad I tænker om, når I skal have børn?
  Det er måske for personligt, men i “overskud” fokuserede I på, hvad udstyr, tøj, etc. Koster, men det er jo barslen (barselsdagpenge ifht. Løn) og institutionsplads, der er den store killer for økonomien. Er disse meget dyre år allerede regnet ind i planen, eller lægger I dem “bare” til når I kommer dertil?

  Tak for jer. I er super seje.

  Kh. Signe

  Reply
  • Stefan & Thea

   Hej Signe!

   Tak fordi du lyttede med på Radio4 og læser med på vores hjemmeside. Dejligt du er blevet inspireret til at jagte dine egne økonomiske drømme!

   I forhold til vores husleje, så betaler vi 6.000 kr. fast hver måned, uanset vores a conto forbrug.

   Børn er skam en del af vores fremtid! Og ja du har ret, det er helt klart institutionsplads og barselsdagpenge der kommer til at ændre vores økonomi, når vi når dertil. Vi har som sådan ikke regnet det med i vores nuværende plan eller budget, så det er noget vi tager til den tid når det kommer. Det er jo altid svært at vide hvor og hvornår, så vi fokuserer altid på vores nuværende situation, og så retter vi til hen ad vejen. En måde vi gør det på er ved at lave vores “gennemsnitlige budget” i starten af hvert år, for at få en idé om, hvordan året kommer til at se ud.

   Fortsat god weekend til dig!

   Venlig hilsen,
   Stefan & Thea

   Reply
   • Dorte

    Tak for en rigtig spændende blog. I arbejder med begrebet FIRE – og det er super! Men det betyder lige så meget et liv med råd til det man har lyst til, og der i kan sagtens have børn – måske endda mange.
    FIRE er for mig, at økonomien ikke spænder ben for, det liv man gerne vil leve med der imod optimerer det.
    Held og lykke på rejsen. Skriv lidt mere om en god og spændende ferie/ rejse og hvilke oplevelser I har. På mine rejser og ture er termoflasken en rigtig god ven – en rigtig god investering

    Reply
    • Stefan & Thea

     Hej Dorte,

     Tak for din besked, vi er glade for du læser med! Selvfølgelig skal der være plads til de “sjove ting” i livet, men vi har fundet ud af, at det langt fra er ting der koster penge, som gør os glade. Der er et hav af forskellige tilgange til FIRE, så det handler om, at man finder sin egen vej, og som giver mening for en selv.
     Vi vil meget gerne skrive mere om vores rejser/oplevelser, det har bare stået lidt stille med den del det sidste års tid desværre. Vi elsker at rejse, og prøver at gøre det relativt billigt 🙂

     Reply
 4. David Nielsen

  jeg vil bare anbefale at tage en estimeret udskudt-skat med i net-worth beregningen 🙂 (og tænke skat ind langsigtet)

  Reply
  • Stefan & Thea

   Hej David,

   Ja vi skylder selvfølgelig SKAT nogle penge fra vores afkast, så vores reelle net worth ville være mindre.
   Men vi har valgt ikke at tage SKAT med i billedet for at holde det simpelt 🙂

   Reply
 5. Iben

  Kære Thea og Stefan
  Tusind, tusind tak for ALT hvad I deler. Det er så inspirerende. Jeg er desværre sent på den mht. til ”fire”, jeg er 52 år. Men vil arbejde hårdt på at kunne gå på min egen form for efterløn, hvis det bliver muligt. Det vil være en drøm at kunne stoppe med at arbejde som 60-årig.
  Men der er lige noget ved ”fire”-reglen jeg ikke er helt med på. Håber I kan hjælpe med at forklare.
  Man skal gange sine årlige udgifter med 25. Og når man er nået hertil, vil man kunne leve af at hæve 4% af sine investeringer i +30 år.
  Betyder det at man skal begynde at sælge ud af sine aktier?
  Jeg kan forvente at gå på pension som ca. 69-årig. Jeg har en pensionsordning via mit job. Men hvordan ser regnestykket så ud, hvis jeg ”kun” har brug for ”fire” i ca. 10 år?
  Mange hilsner Iben

  Reply
  • Stefan & Thea

   Hej Iben,
   Tak fordi du læser med på vores hjemmeside, dejligt du kan finde inspiration til at ville ændre din egen situation!
   Det er korrekt forstået at når du har nået en investeringsportefølje på 25 gange dine årlige udgifter, så skal du til at sælge ud af din beholdning for at leve af den. Her sælger du så for det beløb der svarer til 4% (det beløb du kan leve for om året).

   I din situation, hvor du har et mål om at gå på pension om cirka 10 år, er der ingen grund til at du skal spare dine årlige udgifter op 25 gange. Så dit mål lige nu, er at skabe en opsparing/portefølje der er stor nok til at du kan leve af den fra du er 60 år til du går på “rigtig pension” som 69 årig. Det giver dig så omkring 8 år fra i dag, hvor du bør fokusere på at spare så meget op som muligt, og evt. investere dine opsparede penge.

   Så det betyder at du skal se om du kan opnå en opsparingsrate på cirka 50% de næste 8 år. Hvis det er muligt, vil dine opsparede penge kunne dække dine udgifter fra du er 60 år til du bliver 69 år 🙂

   Venlig hilsen,
   Stefan & Thea

   Reply
   • Iben L

    Tusind tak for svar.
    Jeg kom til at se I har en fællesopsparing på næsten 300.000 kr.
    Hvorfor har I så meget stående, som ikke er investeret?

    Mange hilsener
    Iben L

    Reply
    • Stefan & Thea

     Selv tak!
     Ja det er rigtigt vi har en ret stor fællesopsparing.
     Vi investerer med en DCA-strategi (Dollar Cost Averaging), som kort sagt betyder at vi investerer det samme beløb hver måned, i stedet for at investere hele vores opsparing på én gang. Så vi deler altså opsparingen ud over de næste par år, derfor skulle den også gerne falde og på et tidspunkt ramme 0 kr. 🙂

     Venlig hilsen,
     Stefan & Thea

     Reply
 6. Maria Ohlsen

  Hej med jer,

  Jeg skal lige forstå noget rigtigt: Jeg indbetaler til Nordnets månedsopsparing. – I skriver at i bruger Sparindex – er det også en investerings platform ? I så fald, fungerer den ligesom Nordnet ?

  Hvad menes der med total afkast og total udbytte ?

  Jeg kan se i investerer i nogle EU og USA index – skal man gøre noget Ifh til skat eller sker det automatisk ?

  På forhånd tak:)

  Reply
  • Stefan & Thea

   Hej Maria,

   Ja, Sparindex er også en investeringsplatform, hvor de udbyder deres egne indeksfonde. På deres platform skal du dog selv købe de indeksfonde du ønsker, der er ikke en automatisk funktion som Nordnets månedsopsparing. Grunden til vi også bruger Sparindex er fordi man max må købe 4 forskellige indeksfonde på månedsopsparingen. Så hvis du køber 4 indeksfonde eller mindre er det helt fint at bruge Nordnet 🙂

   “Total afkast” viser det afkast vores investeringer er steget med fra vi startede med at investere til d. 02.01.2021, hvor vi skrev blogindlægget. Det samme gælder for “total udbytte”.

   Sparindex indberetter til SKAT for dig, så hvis du køber deres indeksfonde skal du ikke indberette noget til SKAT.

   Håber det gav dig svar, ellers er du velkommen til at spørge igen! 🙂

   Venlig hilsen,
   Stefan & Thea

   Reply
 7. Maria Ohlsen

  Jeg skal lige høre om i bruger en ask konto til alle jeres handler ? I så fald, vil i fortælle hvordan den styres ?

  Reply
  • Stefan & Thea

   Hej Maria,

   Vi bruger slet ikke aktiesparekontoen da den er lagerbeskattet og det er ikke noget vi har lyst til mht. vores investeringer. Så her kan vi desværre ikke være til meget hjælp 🙂

   Venlig hilsen,
   Stefan & Thea

   Reply
 8. Tina

  Hej begge

  Super fin hjemmeside I har! Et spørgsmål: Har I ikke pensioner via jeres arbejdsgivere?

  Venlig hilsen Tina

  Reply
  • Stefan & Thea

   Hej Tina,

   Mange tak 🙂 Jo vi har pension gennem vores arbejde, men det er ikke noget vi har vist nogle steder. Måske fordi der er så længe til det bliver relevant, så vi ser det som en ekstra bonus til den tid. Selvfølgelig kan vi med tiden begynde at regne det ind i budgettet, at vi får de penge frigivet når vi når en vis alder.

   Venlig hilsen,
   Stefan & Thea

   Reply
 9. Signe

  Tak for jeres transparency.

  Jeg kan se, at I investerer en del i USA – hvordan kan det være?

  Reply
  • Stefan & Thea

   Hej Signe,

   Da vi startede med at investere, valgte vi egentlig bare nogle forskellige fonde, som vi synes passede til det vi ønskede.
   Så vi har ikke et bedre svar, end det var bare noget vi valgte at gøre 🙂

   Det er ikke fordi vi tror på at USA klarer sig bedre end andre fonde.

   Venlig hilsen,
   Stefan & Thea

   Reply
 10. Signe Vig Jensen

  Hej Thea og Stefan

  Mange tak for spændende og inspirerende læsning.
  Jeg er nysgerrig på, om I investerer sammen eller om I hver især har depot og investerer via fx Nordnet?
  Min partner og jeg har oprettet en månedsopsparing på Nordnet, men vi er i tvivl, om vi bør have hver sin eller om det giver bedst mening at investere sammen.

  Bedste hilsner Signe

  Reply
  • Stefan & Thea

   Hej Signe,
   Tak fordi du læser med 🙂

   Da vi startede stod vores investeringer i Stefans navn på Nordnet, altså på hans konto.
   Vi har snakket med Nordnet om det kunne lade sig gøre at begge parter fik “ejerskab” over den samme konti, men det kunne ikke lade sig gøre.

   Nu er vi dog blevet gift, så derfor har vi ikke gjort mere ved det, da vi jo så har fået fælleseje. Så vi har kun én konti som vi investerer på.

   Men hvis i starter som nye, er det måske meget fint at i har en konto hver for sig. Så kan i også selv styre, hvor meget i selv vil investere, det er jo ikke altid man er helt enige 🙂

   Venlig hilsen,
   Stefan & Thea

   Reply
 11. Signe

  Hvad har I valgt jeres fonde ud fra, og går I op i, om de overlapper lidt eller ej?

  P.S. Tak fordi I deler jeres månedlige regnskaber, jeg læser med hver måned

  Reply
  • Stefan & Thea

   Da vi startede for et par år siden, valgte vi vores fonde ud fra deres tidligere afkast/udbytte, samt risikospredning. Vi ved dog godt at tidligere afkast ikke er lig med samme afkast i fremtiden. Det generer os ikke at vores fonde overlapper, og vi har også en del fonde, der investerer i USA. Men det prøver vi at opveje med vores Sparindex Globale Aktier min. risk., OMX C25 og Europa Small Cap index 🙂

   Og tak fordi du følger med!

   Venlig hilsen,
   Stefan & Thea

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.